Co si obléct a sbalit na celodenní výlet do přírody?

Jaro láká do přírody! Nadechněte se čerstvého vzduchu a vyrazte mimo město na celodenní výlet. Jarní slunečné víkendy jsou perfektní příležitostí, jak strávit kvalitní čas s rodinou nebo kamarády, a zároveň udělat něco pro své tělo. Abyste se během túry cítili pohodlně, sepsali jsme pro vás seznam věcí, které si obléct na sebe a sbalit s sebou.

Jarní počasí umí být nevyzpytatelné, a proto při oblékání vsaďte na osvědčenou metodu vrstvení. Podle teploty budete moc sundat, nebo nandat jednotlivé vrstvy tak, abyste nemrzli, nebo se naopak příliš nepotili. 

Spodní vrstva vás udrží v suchu

Při výběru spodní vrstvy sáhněte po funkčních materiálech, které dobře odvětrávají pot. Rozhodně si na sebe neberte bavlněné tričko, ve kterém budete za chvíli zplavení a akorát vás ofoukne. Perfektní volbou na pěší túry je univerzální turistické tričko od adidas se savým materiál AEROREADY, které je dostupné i v barvě roku Peach Fuzz.

1

Tričko Terex Multi, adidas, orientační cena 999 Kč

Střední vrstva zahřeje

Střední vrstva by se měla pohodlně vejít pod bundu a slouží k tomu, aby vás udržela v teple. Za nejvhodnější materiál se považuje merino vlna nebo fleece. Naším tipem je dámská mikina od značky Columbia v roztomilém růžovém odstínu. Mikina má stahovací lem, takže si ji můžete přizpůsobit podle svých potřeb.

2

Dámská mikina Columbia Painted Peak Cropped Fleece W, Columbia, orientační cena 2 069 Kč

Horní vrstva ochrání před deštěm

Zatímco přes den vás bude hřát jarní slunce, ráno a večer může být ještě chladno. Vezměte si proto s sebou nepromokavou bundu, která vás ochrání i před případnými přeháňkami. Tuto modrou bundu od značky The North Face můžete navíc jednoduše sbalit do příslušné kapsy tak, aby nezabírala v batohu příliš místa.

3

Bunda Frontier Futurelight pro dámy, The North Face, orientační cena 10 390 Kč

Legíny vám zajistí maximální volnost pohybu

Na spodní část těla zvolte lehké šusťákové kalhoty, nebo funkční legíny. Široký výběr pohodlných legín ze strečového materiálu, které odvádí vlhkost, nabízí prodejna FJÄLLRÄVEN v patře +1. A pokud hledáte značku, na jejíž outdoorové oblečení se můžete za každých podmínek spolehnout, pak je to rozhodně tato švédská firma. 

4

Abisko tights W, FJÄLLRÄVEN, orientační cena 3 390 Kč

Co si obout a sbalit?

Nenechte se v přírodě ničím překvapit a vybavte se tak, abyste měli vše potřebné, ale netahali jste zbytečnosti. Základem je kvalitní batoh, který by vám měl sednout jako ulitý. Na jednodenní výšlap vám postačí menší batoh o velikosti přibližně 20 l.

A co by měl takový batoh mít? 
Anatomicky tvarovaný zádový systém
Bederní pás, díky kterému přenesete část hmotnosti z ramen na pánev a nebudou vás bolet záda.
Dostatek přihrádek
Polstrované ramenní popruhy
Úchyty na trekingové hole
 
Neméně důležité jsou ale také boty. Špičkovou trekovou obuv pořídíte v prodejně Alpine Pro, kde jsme vybrali model s membránou PTX. Ta zajišťuje odvod vlhkosti z boty ven a nepouští žádnou vlhkost dovnitř. Boty jsou vyrobeny z přírodní usně a pevného textilu, díky čemuž vaše kotníky ochrání i v obtížnějším terénu.
5
 
Sportovní lahev Under Armour Draft 700 ml, Under Armour Brand House Palladium, orientační cena 649 Kč; Kšiltovka Under Armour Women’s UA Blitzing Adj-BLU, Under Armour Brand House Palladium, orientační cena 649 Kč; Sluneční brýle Under Armour UA Playmaker 0001/G/S-BLK, Under Armour Brand House Palladium, orientační cena 3 899 Kč; Alpine Pro Semte outdoorová obuv s membránou PTX, Alpine Pro, orientační cena 2024 Kč; Hannah Endeavour 20, Sportisimo, orientační cena 1 690 Kč
 

Trekingové hole ulehčí výšlap

Trekingové hole vám pomohou se stabilitou v různých terénech a na různých površích. Odlehčí vašim kloubům i svalům a snižují riziko zranění.

Pořiďte si ty své ve Sportisimo. V nabídce najdete i tyto třídílné trekingové hole se systémem uzamykání Fast-lock a polstrovanou rukavičkou pro větší pohodlí. 

6

Crossroad Cherokee, Sportisimo, orientační cena 749 Kč

Oříšková svačina, která vám dodají sílu

Na celodenní túru si s sebou do batohu zabalte nejen vodu, ale také svačinu. Dříve nebo později totiž budete potřebovat doplnit energii. Nikdo z nás ale asi nechce hledat na dně batohu rozmačkaný banán nebo toast.

Praktickým a efektivním řešením jsou křupavé tyčinky z oříšků, semínek a medu DeNuts. Obsahují vitamíny, minerály a dodávají energii. Vyberte si až z šesti příchutí v prodejně Nutrend.

7

DeNuts, Nutrend, orientační cena 19 Kč

Ať vám to hezky šlape!

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

 

#vsechnastories #jaro #rady #obuv