PALLADIUM magazine - podzim/zima 2013 - page 70

3RPD]iQND] OLONX
PRO4OSOBY
3větší lilky/2 lžícepastytahini/
šťávaz 1–2citronů/ 1malýstrou-
žekčesneku, rozdrcený/sůl/
1 lžíceolivovéhooleje/ lístky
čerstvémáty/nastrouhanákůra
z 1citronu
Opečte lilekvtrouběpředehřá-
téna200°Cnaplechuvyloženém
pečicímpapírem.Slupkupředtím
zevšechstranpropíchejte.Pečte,
dokudslupkanezčerná.Dužinaby
mělabýtvelmiměkká.
Opečený lilekvložtedo igelitového
sáčku,uzavřetehoanechteodpo-
čívatasi 10minut.
Sáčekotevřete, lilekuchopte
zastopkuapomocísáčkuoloupejte
slupku.Dužinudejtedomiskyaroz-
mačkejtevidličkou.Přidejtetahini,ci-
tronovoušťávuakůru,podlechuti
česnek.Pořádněpromíchejteado-
chuťtesolí.Ozdobte lístkymáty.Po-
dávejtesčerstvouzeleninou,opeče-
nýmpitachlebemnebokrekry.
VEČÍREKSPŘÁTELI
3R]YďWH N VREď GRPĪ W\ NWHUpPiWHQHMUDGďML -H]WH SLMWH SRYtGHMWH
D VSROHĀQď VL Y\FKXWQHMWHQDåH WĢtFKRGRYpPHQX
-DNRSĢtORKXNSRPD]iQFH ] OLONXY\]NRXåHMWH ĀHUVWYpSHĀLYR]SHNiUQ\3$8/%$.(5<QHER]H VXSHUPDUNHWX
$OEHUW 1D]HOHQLQRYp VSHFLDOLW\VLPĪçHWHY3$//$',8]DMtW WDNpGR UHVWDXUDFt(O(PLU D'(/,.$17ë1$ĀL
GRSL]]HULH/$3,$==(77$
68
1...,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69 71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,...84
Powered by FlippingBook