PALLADIUM magazine - jaro/léto 2014 - page 72

7HOHFt SOiWN\VSURVFLXWWHPD åDOYďMt
&KĢHVWRYìVDOiW
V ĢHGNYLĀNDPL
PRO4OSOBY
4 telecí plátky/8 lístkůčerstvé
šalvěje/8plátkůšunkypros-
ciutto/3 lžícemásla/2 lžíce
olivovéhooleje/4 lžíceportské-
hovínanebomarsaly/čerstvě
mletýpepř
Telecí plátkypoložtenaprkén-
ko, překryjteprůhlednou fólií
aopatrně rozklepejtena tloušť-
kuasi0,5cm. Plátkyzoboustran
opepřete, překryjtedvěmaplát-
kyšunkyprosciutto, navrchpři-
tlačtedva lístkyšalvějeazajistě-
tepárátkem.
PRO4OSOBY
1 svazekchřestu/ 1 svazek ředk-
viček/2hrsti rukoly/2 lžícešťá-
vyzcitronu/6 lžicolivového
oleje/sůl ačerstvěmletýpepř
Omyjtezeleninu, odlomte
tuhékoncechřestuazbytek
nakrájejtenaplátkypomocí
škrabkynabrambory.Ředkvičky
nakrájejtenavelmi tenképlátky.
Zeleninuvložtenapětminut
domísys ledovouvodou.
Vsalátovémísesmíchejtešťávu
zcitronuaolivovýolej, ochuťte
solí apepřem. Zeleninuvyndejte
zvodyaosušte.Rukoluazeleni-
nupřidejtedomísysdresinkem
apromíchejte.
Vpánvi nastřednímplameni
rozehřejte2 lžícemáslaa2 lžíce
olivovéhooleje.Nejprveopékejte
plátkymasovoustranoudolů
2minuty, poté jeotočtedolů
stranou, kde jeprosciutto, aopé-
kejtedalší 2minuty. Přendejte
na talíř, vyndejtepárátkaa talíř
zakryjtealobalem, abyzůstalo
maso teplé. Přepálenýolej vylijte
adopánvepřilijteportskévíno
nebomarsalu, dvě lžícevody
a3 lžícemásla.Vařte2–3minuty.
Plátkyvraťtedopánvea ještě
minutuprohřejtevomáčce.
Maso rozděltena talíře, přelijte
omáčkouapodávejte.
3RUWVNp YtQRQHERPDUVDOXSURSĢtSUDYX WRKRWR UHFHSWXQDNRXStWH
Y
0DUNV 6SHQFHU
QHERYSURGHMQď
.UDWRFKYtORYFL
7HOHFt SOiWN\
VHçHQHWH YRGGďOHQt )UHVK)RRGY
0DUNV 6SHQFHU
SURVFLXWWR
QDEt]t NLRVHN
/DKĪGN\
70
1...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,...84
Powered by FlippingBook