PALLADIUM magazine - jaro/léto 2014 - page 73

FOTOA FOOD STYLING: ŠÁRKABABICKÁ
-DKRGRYp WLUDPLVX
$SHURO 6SULW]
PRO4OSOBY
500gčerstvých jahod /
2vejce /250gmascarpone /
3 lžícecukrukrupice / 1 lžíce
dezertníhovínaVinSanto
nebooblíbeného likéru /250g
cukrářskýchpiškotů / 1/2hrnku
espresa
Odděltežloutkyodbílků
dodvoumisek. Kežloutkům
3dílyprosecca/2díly likéru
Aperol / trochasodovky/ led/
plátekpomeranče
Veskleněnémdžbánusmíchejte
prosecco,Aperol, přidejte trochu
sodovkyapromíchejte.Doskle-
ničekpřidejte ledaplátekpome-
rančeapřelijteAperol Spritzem.
přidejtecukr a šlehejte takdlou-
ho, až sevytvoří světlápěna.
Přidejtemascarponea šlehejte,
až sevšechny surovinypořád-
něpromíchají. Přilijte likér a ješ-
tě jednoupromíchejte. Zbílků
ušlehejte tuhý sníhaopatrněho
přimíchejte.
Připravte si 4 skleničky. Dno
každé skleničkyvyplňte lžící
nakrájených jahod. Jedenpiškot
rozlomtenačtvrtiny, rychle
namočtedo tepléhoespresa
apokryjtevrstvou jahod.Opa-
kujteprovšechny skleničky.
Piškotypřekryjtedvěma lžícemi
krémumascarpone. Pokračujte
další vrstvou jahod, piškotů
amascarpone, dokud sklenice
nenaplníte. Nechteztuhnout
v lednici nejméně2hodiny.
Těsněpředpodávánímozdobte
čerstvými jahodami.
9ìERUQp GH]HUW\] ĀHUVWYpKR RYRFHPĪçHWH Y3$//$',8RFKXWQDW WDNp Y
DX*2850$1' 0F&DIp
QHER NLRVNX
'ROFH$QWRQLR
$ONRKROLFNp L QHDONR NRNWHMO\] ĀHUVWYpKR RYRFH RFKXWQHMWH Y
3$//$',8
URYQďçY
1HR3DOODGLXP&DIp
RECEPTY
71
1...,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72 74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,...84
Powered by FlippingBook