INSTINKTLOVCE
+RYď]t VWHDN VE\OLQNRYìPPiVOHP
PRO2OSOBY
400gvysokého roštěnce/2 lžícemásla/
1 šalotka/ 1 stroužekčesneku/ 1 lžičkanasekané
čerstvépetržele/ 1/2 lžičkynasekanéhočerstvého
rozmarýnu/ 1 lžičkanasekanéčerstvéšalvěje/sůl
ačerstvěmletýpepř / rostlinnýolej
Smíchejtezměklémáslo, jemněnasekanoušalotku,
prolisovanýčesnekabylinky.Dochuťtesolí ape-
přemanechte2hodinyodležet v lednici.Maso
vyndejtez ledniceapočkejte, aždosáhnepokojové
teploty. Těsněpředsmaženímmasoosuštepapí-
rovouutěrkouazoboustran lehcepotřeteolejem,
osolteaopepřete.Do rozpálenégrilovací pánve
nalijte 1 lžíci oleje. Když jeolej rozpálený, vložte
masoasmažte3–4minutyz jednéstrany, obraťte
asmažtedalší 3–4minutyzdruhéstrany.Mezitím
si předehřejte troubuna 180 °C.Masoosmažené
zoboustranvložtena4minutydopředehřáté
trouby, pokudhochcetevúpravěmedium,
nebona8minutprowell-donesteak. Přendejte
na talíř, potřetebylinkovýmmáslema rozkrájejte
na tenképroužky.
.YDOLWQtPDVRQD VWHDNDGDOåt LQJUHGLHQFH VHçHQHWHYVXSHUPDUNHWX
Albert
1DY\QLNDMtFt NXVPDVD
VL Y3$//$',8]DMGďWHGR UHVWDXUDFt
MONGOLIANBBQ JURTA
QHER
ElEmir
.
68
1DĀHUSHMWHU\]t HQHUJLL]WRKRQHMOHSåtKR FRSĢtURGDQ\QtQDEt]t
QHMNYDOLWQďMåtKRPDVDDU\E ĀHUVWYp]HOHQLQ\DRYRFH
'RELMWHEDWHUN\WtP FRMHGOLXçQDåLSUDSĢHGNRYp