10 seberozvojových knih, které vám změní pohled na svět

Hledáte cestu k osobnímu rozvoji a naplnění? Existuje mnoho zdrojů, kde čerpat inspiraci pro seberozvoj, ale určitě nám dáte za pravdu, pokud zmíníme, že knihy jsou jedním z nejúčinnějších prostředků. Seberozvojová četba vzdělává, nutí vás se zamyslet nad životem a nakopne vás tím správným směrem k naplnění vašich snů a cílů. Projděte si seznam deseti populárních knih z knihkupectví Luxor, které teď všichni čtou. 

Bez obav – Amber Rae

Časopis Bustle označil knihu Bez obav jako jedinou knihu o seberozvoji, kterou byste si měli přečíst, i když tenhle žánr nemáte rádi. Je to opravdu ženská kniha, což ale neznamená, že by byla jenom pro ženy. 

Dílo spisovatelky Amber Rae vám dá možnost nahlédnout do hloubi duše osoby, která se rozhodla zcela otevřeně mluvit o svých chybách, o svých nejpekelnějších pocitech, které ji ničily a vedly špatným směrem. Zahoďte obavy, které vás svazují a vydejte se prostřednictvím knihy na cestu za zvídavostí.

kniha11111

Bez obav, Luxor, orientační cena 314 Kč

Mnich, který prodal svoje ferrari – Robin S. Sharma

Během čtení řádků této knížky zažijete hned několik aha momentů. Autor zde vypráví příběh o slavném bohatém právníkovi Julianovi, který skončí se svou prací a vydá se na putování do nedostupných indických končin obydlených východní kulturou. V těchto oblastech se seznamuje se starobylou moudrostí a filozofií a stává se vaším průvodcem na cestě k sebepoznání.

kniha9updatesmall

Mnich, který prodal svoje ferrari, Luxor, orientační cena 259 Kč

Den, kdy jsem se naučil žít – Laurent Gounelle

Tento poutavý příběh vás osloví v případě, že se rádi zamýšlíte sami nad sebou, hledáte smysl života nebo se chcete stát strůjcem svého osudu. Kniha vás donutí přehodnotit svůj vztah k druhým, ke světu, ale i k sobě samému.

kniha5

Den, kdy jsem se naučil žít, Luxor, orientační cena 267 Kč

Pozitivní myšlení – Sue Hadfield

Pozitivní myšlení představuje schopnost akceptovat veškeré vzestupy i pády života, cítit vděk za to, co máme a dívat se do budoucnosti s optimismem a nadějí. Přečtěte si, jak myslet pozitivně, jak rozvinout své duševní návyky, jak proměnit negativní pocity na pozitivní a spoustu dalších inspirujících rad. 

knihaa

Pozitivní myšlení, Luxor, orintační cena 224 Kč

Jak získávat přátele a působit na lidi – Dale Carnegie

Jedná se o jeden z nejúspěšnějších mezinárodních bestsellerů všech dob, který vám ukáže, jak se správně chovat k ostatním. V knize se dozvíte například:
 
Jak jednat s lidmi
Jak si zajistit oblíbenost a popularitu v kolektivu
Jak si získat druhé
Jak lidi fungují a jednají 
Jak změnit lidi
 
kniha7

Jak získávat přátele a působit na lidi, Luxor, orientační cena 331 Kč

Čtyři dohody – Don Miguel Ruiz

Pokud lze o některé ze seberozvojových knih říct, že se stala virální, pak je to bez debat titul Čtyři dohody od Dona Miguela Ruize. Ten v knize tlumočí staré umění života Toltéků, kteří žijí v souladu se vším živým a se sebou samými. Odhaluje zdroj patrných životních návyků, které nás připravují o radost a odhaluje, jak najít nový přístup k vlastnímu nitru. 

kniha1

Čtyři dohody, Luxor, orientační cena 321 Kč

Houževnatost – Angela Duckworth

Čtivá a praktická kniha říká, že talent je jedna věc. To, zdali dosáhneme úspěchu, ale zdaleka více ovlivňuje naše vytrvalost a houževnatost. Protože teprve tehdy, když si za věcmi jdeme, využijeme náš talent. Kniha Houževnatost je ideálním průvodcem, který vám poradí, jak díky vytrvalosti a vášni dosáhnout svých cílů.

kniha2

Houževnatost, Luxor, orientační cena 359 Kč

Atomové návyky – James Clear 

Máte zlozvyky, které byste rádi ze svého života vyřadili? Zajděte si do Luxoru pro knihu Atomové návyky. Prozradí vám jednoduché praktiky, jak si zlepšit kvalitu života a popíše 4 kroky, jak můžete své návyky změnit. 

Hodnocení knihy od čtenářky Denisy S.:
„Chcete-li změnit své špatné návyky a vyměnit je za lepší, tak tato kniha vás skutečně navede, jak na to. Stačí se jen zamyslet a najít ten nejlepší způsob přímo pro sebe. Geniální myšlenka malých „atomových“ návyků, které v dlouhodobém horizontu dělají rozdíl mezi tím, jaký člověk je a kým chce být. Ke knize se opakovaně vrátím a budu se svoje ideální návyky snažit implementovat do každodenního života. Knížka je velice čtivá, srozumitelná, na konci každé kapitoly je přehledná tabulka hlavních zásad návyků. Všechno je možné.“

kniha10.png

Atomové návyky, Luxor, orientační cena 329 Kč

7 návyků skutečně efektivních lidí – Stephen R. Covey

Po více jak 30 letech od vydání knihy má tento titul více než 40 milionů prodaných výtisků. Nebudeme tudíž přehánět, pokud knihu označíme za špičku kategorie seberozvojová četba.

7 návyků skutečně efektivních lidí vám poradí, jak neplýtvat svým časem a jak se stát šťastnějším a organizovanějším. Pořiďte si i vy knihu, která změnila životy prezidentů, generálních ředitelů, pedagogů i rodičů.

kniha8

7 návyků skutečně efektivních lidí, Luxor, orientační cena 492 Kč

488 pravidel pro život – Kitty Flanagan

Na závěr jsme si pro vás schovali tip na knihu, která není tradiční seberozvojovou četbou. Proč? Protože to nejste vy, kdo podle autorky potřebuje pomoc, ale jsou to jiní lidé. Ti, kteří zkrátka neznají základní životní pravidla.

Díky tomuto komplexnímu průvodci moderním chováním ale bude svět brzy mnohem lepším místem. Místem, kde lidé nezničí ovocný salát tím, že do něj dají banán příliš brzy nebo kde muži středního věku nenosí „moderní“ pánské drdůlky. To, co začalo jako vtipná součást australského televizního týdeníku je nyní zásadní knihou, která má moc změnit společnost. Nebo ji podle Kitty Flanagan udělat aspoň trochu snesitelnější.

12knihaa

488 pravidel pro život, Luxor, orientační cena 279 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #jaro #rady #knihy