3 letní vůně, které si zamilují všechny elegantní ženy

Spolu s teplým počasím je třeba odlehčit nejen šatník a stravu, ale i vůně. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější parfémy, které vám dodají auru svůdnosti a osvěží vás, ať už jste elegantní žena, romantická duše, nebo nezávislá dobrodružka.

Milujete smyslné a tajuplné vonné kompozice, ve kterých se snoubí květiny spolu se zemitými tóny? Tyto vůně přirozeně podtrhnou vaši osobnost.

1. Yves Saint Laurent, Libre Eau de Toilette 50 ml (orientační cena 2 299 Kč)

MARIONNAUD

Smyslná a zářivě osvěžující vůně odkazuje na svoji předchůdkyni Libre EdP. Její složení je však mnohem svěžejší, což oceníte především v horkých letních dnech. Dominuje mu levandule diva, pomerančový květ a vanilka, které spolu tvoří harmonickou kompozici určenou pro letní večery i běžné pracovní dny. Překrásný zlatorůžový flakon navíc vypadá jako šperk a každé navonění se tak stane zážitkem. 

2. Dior, Roller-Pearl J’adore EDP Infinissime 20 ml (orientační cena 1 490 Kč)

SEPHORA

Kuličkový aplikátor vám umožní snadno a pohodlně aplikovat tuto svůdnou vůni na zápěstí, krk či dekolt kdykoli a kdekoli. Unikátní kompozici oceníte, pokud máte ráda neotřelé květinové tóny. Omamné aroma totiž postupně uvolňuje jemné tóny růže stolisté, sambackého jasmínu, ylang-ylang, tuberózy z Grasse a krémového santalového dřeva. Vytvoří kolem vás auru smyslnosti a i z běžného okamžiku vykouzlí chvíli s výjimečnou atmosférou.

3. Bvlgari, Omnia Mary Katrantzou EdP 65 ml (orientační cena 3 180 Kč)

DOUGLAS

Naprosto snová záležitost, která vás v mžiku přenese za hranice všedních dní. Povznášející opulentní květinová vůně je jako stvořená pro ničím nespoutané duše. Je jako umělecké dílo stvořené z vonných esencí, v němž se propojují tóny mandarinky, gardénie, fíkového listu, světlého dřeva a krystalického pižma. Jeho výjimečnost potvrzuje i překrásný flakon, který vypadá jako z Pohádek tisíce a jedné noci.  

Náš tip: Váháte, jestli zvolit toaletní či parfémovanou vodu? V letních měsících je lepší toaletní. Obsahuje nižší koncentraci vonných složek a je lehčí. Parfémovaná voda je vhodnější na večer či v chladnějších měsících. Pokud se chcete navonět během dne, pořiďte si cestovní balení své oblíbené vůně a noste ho v kabelce. Posloužit vám může i plnitelný flakon, který můžete koupit v některé z parfumerií a odstříkávat do něj svůj parfém. 

#vsechnastories #krasa #rady