Hoďte se do velikonoční nálady

Velikonoce se kvapem blíží a je tak nejvyšší čas pozvat si do domu trochu velikonoční atmosféry. Rozehrajte svůj domov pastelovými barvami, oprašte loňské dekorace a nezapomeňte ani na svou maličkost. Jde vám z toho hlava kolem? Nebojte, máme pro vás několik jednoduchých rad, jak sebe i domov připravit a užít si Velikonoce v klidu a pohodě.

Rozjasněte svůj domov

Microsite_Jarni_nalada_07Abyste dostala do prostoru svého bytu velikonočního ducha, je třeba ho zaplnit barvami. Tradiční dekorace, jako jsou slamění beránci, králíčci a voskem malované kraslice, nemusí být tou nejlepší volbou pro všechny domácnosti. Existují ale i jejich moderní varianty, které zapadnou do nadčasových interiérů. Skleněné ozdoby s jarními motivy nebo designové průhledné vázy naplněné vejci. Ale pokud i to je na vás příliš, zaměřte se na malé detaily. Čerstvé tulipány ve váze, barevné ručníky v koupelně či kuchyni, ale i obyčejná mísa s ovocem. Pečlivě zvažte i výběr konkrétních barev, protože právě ty mohou do určité míry ovlivnit vaše duševní rozpoložení. Například zelená navozuje příjemný pocit klidu a harmonie, žlutá nabíjí optimismem a radostí a v obklopení růžové budete nejlépe relaxovat.

Microsite_Jarni_nalada_10

Kytice Spring, Holandské květiny, orientační cena 840 Kč, Sada 3 skleněných ozdob ve tvaru vejce s motivem sedmikrásek, Marks & Spencer, orientační cena 369 Kč, Střední váza se zúžením, Marks & Spencer, orientační cena 399 Kč, Střední lucerna ve tvaru vázy, Marks & Spencer, orientační cena 329 Kč, Emile Henry velká mísa na uskladnění ovoce a zeleniny 6,5 l, Potten & Pannen - Staněk, orientační cena 3 119 Kč, Extra jemný antibakteriální ručník z čisté bavlny, Marks & Spencer, orientační cena od 69 Kč, Dekorační vajíčka s LED, 2 ks, Tchibo, orientační cena 349 Kč.
 

Výtečné jídlo i velikonoční tabule

Microsite_Jarni_nalada_12Kdo by se netěšil na velikonoční hody. Mazanec právě vytažený z trouby, kopřivová nádivka, rozpadající se jehněčí nebo sladké jidáše. Takovou hostinu je třeba nejen připravovat s láskou, ale také ji servírovat ve velkém stylu na krásně prostřené slavnostní tabuli. Stůl oživte jemně pastelovým ubrusem či běhounem, který bude ladit se zbytkem interiéru. Na něj vyskládejte prostírání vyrobené z přírodních materiálů a pro kontrast přidejte slavnostní pozlacené příbory. Králem vaší tabule však bude porcelán. Na jednotlivých talířích, od těch nejmenších dezertních přes polévkové hluboké až po jídelní, můžete předvést svůj kuchařský um. Pokud chcete, aby set sloužit jen pro účely každoročních velikonočních slavností, nebojte se motivu zajíčků. Naopak jestli se vyžíváte v přípravách velkých rodinných sešlostí, zvolte motiv drobných květů a užívejte si porcelán celou jarní a letní sezónu.

Microsite_Jarni_nalada_14

Villeroy & Boch Boston pohár na vodu 0,4 l, Potten & Pannen - Staněk, orientační cena 395 Kč, Rosenthal květinové ubrousky 33 x 33 cm Nora Spring Vibe 20 ks, Potten & Pannen - Staněk, orientační cena 105 Kč, Villeroy & Boch Easter Accessories ubrousky Easter Family 33 x 33 cm, Potten & Pannen - Staněk, orientační cena 115 Kč, Dřevěný talíř, Tchibo, orientační cena 399 Kč, Sada příborů Sambonet Linear PVD Champagne 24 ks, Potten & Pannen - Staněk, orientační cena 14 010 Kč, Rosenthal Brillance Fleurs Sauvages jídelní talíř 27 cm, Potten & Pannen - Staněk, orientační cena 925 Kč, Souprava 2 ubrousků s proužky 100 bavlna 50 x 50 cm, MANGO, orientační cena 249 Kč.
 

Aby vás beránek nepokakal

Microsite_Jarni_nalada_16Že nejste zrovna příznivkyní barevných dekorací a na Velikonoce se spíš, než kvůli tradicím těšíte kvůli vidině prodlouženého víkendu? I tak stojí za zmínku alespoň jedna zvyklost. Říká se, že pokud si koupíte nějakou drobnost pro radost, velikonoční beránek vás nepokaká. Sáhněte po pestrých doplňcích, kosmetických maličkostech, nebo sveďte vašeho partnera v novém prádle.

Microsite_Jarni_nalada_18

Balení: 7 prstenů, H&M, orientační cena 149 Kč, Trojúhelníková Podprsenka Bloom & Blossom, Intimissimi, orientační cena 849 Kč, Pásková Tanga Bloom & Blossom, Intimissimi, orientační cena 369 Kč, Sluneční brýle s průhlednými obroučkami, MANGO, orientační cena 499 Kč, Lacoste dámská čepice s nápisem z bavlněného popelínu, Lacoste, orientační cena 832 Kč, DR.JART+ gumová hydratační maska, SEPHORA, orientační cena 270 Kč, RARE BEAUTY tekutá tvářenka, SEPHORA, orientační cena 590 Kč.

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock

#vsechnastories #lifestyle #jaro #rady