Slugging: korejská metoda pro hydratovanou pleť

Pochází z Koreji a všichni ho znají díky TikToku. Slizká pleť neboli slugging se stal letos na jaře kosmetickým trendem číslo jedna, který slibuje hydratovanou, šťavnatou a rozzářenou pleť. Jak slugging funguje a proč byste mu měli dát šanci? To vše se dozvíte v dnešním článku společně s tipy na ty nejlepší produkty.

Název slugging vychází z anglického slovíčka slug, které v překladu znamená slimák. Nemusíte se ale bát. Na zahradu pro slimáčí sliz vás rozhodně nepošleme. Slugging spočívá v aplikaci silné vrstvy masti nebo jiného okluzivního produktu před spaním na obličej. Tento filtr má pak za úkol uzamknout vaši pleť, čímž ji chrání před vnějším prostředím a působí tak jako bariéra. Díky tomu se poté ráno probudíte s perfektně vláčnou a zářivou pokožkou.

Slugging doporučujeme vyzkoušet těm z vás, kteří trpí na suchou a dehydratovanou pleť se šupinkami. Pokud máte naopak mastnou nebo aknózní pleť, raději se této metodě vyhněte. Může totiž podporovat růst bakterií, což by vaše problémy akorát zhoršilo.

Jak na slugging?

Základ tvoří správně a důkladně vyčištěná pleť. Na tu si následně naneste produkty, které běžně používáte v rámci své večerní rutiny. Celé tajemství pak spočívá v aplikování poslední vazelínové vrstvy. Ta se postará o uzavření pleti, čímž ji udrží hydratovanou a zároveň umožní všem předem aplikovaným produktům, aby působily v maximálním rozsahu.

Vazelína

Za vůbec nejlepší produkt pro slugging bývá označována vazelína. Pro začátek můžete proto vyzkoušet běžnou vazelínu bez parfemace, která stojí pár korun. Tuto veganskou pro obličej, tělo, nohy i ruce seženete v drogerii DM. 

28(1)

Tělová vazelína Balea, DM, orientační cena 30 Kč

Hydratační želé

Netradičním produktem, který se taktéž pro slugging skvěle hodí, je i hydratační želé od značky Clinique. Jedná se o lehké želé na vodní bázi, které posílí bariéru a pružnost vaší pleti. Produkt je bez parfemace, nelepí a rychle se vstřebává. 

29(1)

Hydratační želé Dramatically Different Hydrating Jelly, Clinique, orientační cena 1 420 Kč

Noční emulze

Všeobecně doporučují odborníci a Korejky, jakožto autorky trendu, krémy s bambuckým máslem. Sáhnout proto můžete po noční emulzi Andělská tvář, která obsahuje kromě másla také mateří kašičku a extrakt z hlíz brambor. 

1

Andělská tvář, Havlíkova Apotéka, orientační cena 536 Kč

Pleťová mlha

Každý, kdo někdy bojoval s vysušenou pletí, ví, že hydratace není nikdy dost. Pomozte si v boji všemi dostupnými prostředky a zapojte do své rutiny také voňavý deštík z přírody. Tato ochranná pleťová mlha osvěží vaši pleť a dopomůže k jejímu rozjasnění a omlazení. 

2

Anti-pollution ochranná pleťová mlha LOUKA, Manufaktura, orientační cena 289 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #lifestyle #jaro #Slugging #pleť