Vůně babího léta: Tipy na parfémy pro dámy i pány

Teplé dny a chladnější večery znamenají jediné – babí léto je tady. Doba, kdy se loučíme s horkým létem a vítáme pomalu přicházející podzim. A jak lépe přivítat nové roční období než se obklopit novými vůněmi? Odložte svůj letní parfém a přečtěte si, které dámské i pánské vůně jsou pro babí léto jako stvořené.

PRO DÁMY

Orientální vůně

Září a říjen si říkají o vytrvalejší, ale zároveň stále lehké a svěží vůně. Přesně tato kritéria splňuje ikonický parfém La vie est belle od značky Lancôme. Přivoňte si v prodejně DOUGLAS v patře -1 k tomuto gurmánskému květinovému křišťálu. Těšit se můžete na perfektní rovnováhu kosatce, hrušky, černého rybízu, jasmínu a květu pomerančovníku.

2

Lancôme La vie est belle parfémová voda, DOUGLAS, orientační cena 1 260 Kč

Dřevité vůně

Kdy jindy se zahalit do vůně lesa než na podzim? Vyzkoušejte parfém Voce Viva od značky Valentino, který vás položí do křišťálového mechu s vanilkou, zlatou gardénií a pomerančovým květem. Základ vůně tvoří aromatické ovoce – takzvaný italský bergamot.

4

Voce Viva parfémová voda Valentino, SEPHORA, orientační cena 1 760 Kč

Citrusové vůně

Mezi nejoblíbenější podzimní vůně se pravidelně řadí ty citrusové. Ať už vsadíte na citron, pomeranč, grep nebo mandarinku, uvidíte, že už se nebudete chtít vonět ničím jiným. Naším tipem je ze sekce citrusů Guerlain Aqua Allegoria Harvest Mandarine Basilic z limitované edice. Parfém kombinuje hořko-sladké mandarinky z Kalábrie se svěžestí bazalkových listů na základu zeleného čaje a dřevitých tónů.

1

Guerlain Aqua Allegoria Harvest Mandarine Basilic toaletní voda, DOUGLAS, orientační cena 3 760 Kč

Ovocné vůně

Pokud milujete ovocné vůně, sáhněte během babího léta po meruňkové, broskvové nebo hruškové. Překvapit můžete ale své okolí i netradiční vůní šťavnatého manga, kterou nabízí parfém Fame Collector ze sběratelské edice Paco Rabanne. Očichat si ho můžete v prodejně Marionnaud Perfumeries v patře -2.

3

Fame Collector Paco Rabanne, Marionnaud Perfumeries, orientační cena 3 900 Kč


PRO PÁNY

O neodolatelnou vůni se u pánů postará parfém Bottled Marine Eau De toilette od značky HUGO BOSS. Zažijte příval svěžesti čerstvé máty se skořicí, šalvějem a mrazivým jablkem. Flakonek v nadčasově modré barvě je inspirován námořnickým stylem a bude se vyjímat na vaší poličce v koupelně.

5

BOSS Bottled Marine Eau De toilette toaletní voda od HUGO BOSS, SEPHORA, orientační cena 1 780 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách, nebo na jejich e-shopech, a to do
vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #lifestyle #rady #podzim #muži