Vydejte se na snovou Re/kreaci

Ještě necelý měsíc můžete vidět tvorbu mladé talentované umělkyně Kláry Sedlo v ZÓNĚ v PALLADIU. Výstavu s názvem Re/kreace tvoří malby, které vás zavedou do světa fantazie. Zasnít se na výstavě můžete do konce října denně od 10 do 20 h. 

1460_x_Vystava_2

Klára Sedlo je absolventka pražské Akademie výtvarných umění, ateliérů kresby Jiřího Petrboka a malby Michaela Rittsteina. Je jednou z nejvýraznějších malířek své generace. Její tvorba je výjimečná a vždy vyčnívá. Náměty na témata obrazů čerpá z vlastních zážitků, snů a fantazií. Za svůj největší inspirační zdroj označuje symbolismus. Zajímavostí je, že všechny tóny míchá jen ze tří základních barev a bílé. Prohlašuje o sobě také, že je synestetik. To znamená, že přetváří slova, písmena, čísla i některé zvuky na barvy. Díky tomu a fotografické paměti si vzpomínky i pocity pamatuje především obrazově, jako kompozice smíchané z vizuálu konkrétních situací.

1460_x_Vystava_3

“Fascinuje mě, že lidé mají strach hledat skutečnou podstatu věcí a raději zůstávají v pohodlných schématech. Příliš často hledáme jednoduchá řešení. A to je přesně to, co mé obrazy nenabízí. Jsou naopak plné symbolů, skrytých příběhů, podivných vztahů a nutí se ptát. Nutím diváka hledět na obraz, kde nic není, jak se zdá. Je zde něco znepokojivě komplikovaného, co je třeba odhalit. Je to obraz, který paradoxně neuklidňuje, přes všechny ty krásné věci, které jsou na něm zobrazeny,” komentuje výstavu Klára. 

1460_x_Vystava_4

ZÓNU najdete v patře +2, vlevo nahoře od fitness centra. V příjemném prostředí, kde najdete pohodlné sezení v mnoha formách, si můžete také dobít vaše mobilní telefony, připojit se na WiFi, půjčit si knížku nebo si jen tak odpočinout v pohodlných křeslech a sofa. Prostor je otevřený zdarma každý den od 10 do 20 hodin. 

1460_x_Vystava_5

Kromě výstavy jsou v Palladiu k vidění také nové podzimní kolekce v téměř stovce obchodů. Tak popusťte uzdu své fantazii vytvořte si odvážný podzimní look!

Výstava je pro vás otevřena do konce října denně od 10 do 20 h v patře +2 v ZÓNĚ v PALLADIU.

A co o samotné výstavě říká Klára Sedlo? Poslechněte si v tomto podcastu.

Zdroj fotografií: PALLADIUM

#vsechnastories #lifestyle #zabava #ZónaPalladium