Barva roku 2024: Jak zapojit Peach Fuzz do outfitů

Rok 2024 se ponese na něžné vlně. Barvou roku se totiž stal teplý, pastelový odstín Peach Fuzz, který má podle institutu Pantone přinést klid a porozumění. Jak už bývá zvykem, barva roku se okamžitě propsala do aktuálních trendů, a to nejen v módě, ale i v kosmetice a interiérovém designu. Postupně si je na blogu Palladia všechny představíme. Náš miniseriál odstartujeme ve světě módy, kde se zaměříme na to, jak smyslnou broskvovou zapojit do outfitů.

Barvu roku vyhlašuje každoročně americký institut Pantone, a to již od roku 1999. Po loňské výrazné Viva Magenta vsadili letos odborníci na jemný odstín broskvového chmýří, který nabízí něhu, empatii a vřelost. 

b6

„Hledali jsme odstín, který by odrážel naši vrozenou touhu po blízkosti a spojení. Zvolili jsme barvu vyzařující teplo a moderní eleganci. Odstín rezonuje soucitem, nabízí objetí a bez námahy spojuje mladistvost s nadčasovostí,“ prozradila ředitelka Institutu Pantone Leatrice Eiseman.

Peach Fuzz perfektně funguje především s neutrálními barvami, jako jsou smetanová nebo světle hnědá. Zkombinovat ji můžete ale i s levandulovými odstíny, sytě vínovou nebo zelenou. Barva roku podpořila popularitu také některých materiálů. Mezi ně patří například fleece, semiš a manšestr. 

Smyslná spodní vrstva

Říkáte si, že tento odstín není nic pro vás? My věříme, že mu na chuť přijdete. Pokud si ním ale zatím nejste jistí, vyzkoušejte broskvovou nejprve na vrstvě, kterou jen tak někdo neuvidí. Pohodlná bezešvá tanga a podprsenku s měkkými košíčky pořídíte v prodejně Lindex v patře 0.

b5

Bezešvá tanga, Lindex, 299 Kč; Podprsenka s měkkými košíčky, Lindex, orientační cena 599 Kč

Broskvová od shora až dolů

Odstín, který vznikl propojením žluté, růžové, červené a oranžové bude slušet opravdu každému. Nebojte se proto zahalit do Peach Fuzz od hlavy až k patě a zvolte monochromatický look, jehož základ bude tvořit žebrovaný komplet z obchodu Mango.

b1

Žebrovaná rozšířená sukně, MANGO, orientační cena 299 Kč

Jemný kabát na jaro

Velmi decentní způsob, jak přidat do celkového kompletu barvu roku, představuje kabát s vlněným vzhledem značky s.Oliver. Udělejte si radost perfektním svrškem na jaro a zastavte se pro něj v patře -1.

b4

Kabát s vlněným vzhledem, s.Oliver, orientační cena 2 799 Kč

Peach Fuzz jako výrazný prvek outfitu

Nosíte ráda černou? Pak vás jistě potěší, že i černé kousky si budou s Peach Fuzz rozumět. Nylonové kalhoty parachute mají praktický pružný pas se stahovací šňůrkou, které najdete i dole u kotníků. Ke kalhotám, ale také k sukni pak padne svetřík z měkké pletené příze s žebrovaným lemem a bočními rozparky z obchodu C&A. 

b3

Svetr, C&A, orientační cena 755 Kč; Nylonové kalhoty parachute, H&M, orientační cena 799 Kč

Obujte se do barvy roku

Ani výrobci bot nezůstali pozadu. Důkazem je toho i náš výběr z prodejen DEICHMANN, Baťa a CCC. Jak sami vidíte, Peach Fuzz už ovládla zkrátka vše – od sandálků přes tenisky až po sportovní obuv.

b2

Sportovní běžecké tenisky na silnici z prodyšného materiálu, ATOM, Baťa, orientační cena 1 999 Kč; Vty kotníkové tenisky, DEICHMANN, orientační cena 519 Kč; Sandály Clarks, CCC, orientační cena 2 999 Kč

Zaujměte s netradičními doplňky

Rozbijte svůj outfit s doplňky v netradiční barvě a zaujměte s romantickou oranžovou kabelkou, kšiltovkou nebo kostkovanou šálou. Všechny tři kousky jsou praktickými prvky, které váš styl pozvednou na vyšší level. 

b7

Crossbody Karl Lagerfeld K/Letters Woven SM Crossbody, KARL LAGERFELD, orientační cena 3 849 Kč; Kšiltovka GANT D2 Tonal Archive Shield Cap, GANT, orientační cena 909 Kč; Oranžovo-béžová dámská kostkovaná šála, Orsay, orientační cena 419 Kč

Sledujte pravidelně náš blog a nenechte si utéct další díly miniseriálu o barvě roku. Příště se podíváme na Peach Fuzz v kosmetice a v domácnosti.

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #lifestyle #jaro #rady #obuv