Bomber bunda je zpět. Jak se bude letos nosit?

Jeho historie sahá až do první světové války. V 80. letech zažil boom ve velké módě, na chvíli z našich šatníků zmizel a nyní se vrací v plné parádě. Bomber je nepřehlédnutelným prvkem letošních podzimních kolekcí a nosit ho můžete úplně ke všemu. Přesvědčte se o tom sami a podívejte se na výběr těch nejzajímavějších bomberů z obchodů v Palladiu.

 

Bomber byl původně vyroben jako letecká bunda, která měla americké piloty udržet po celý den v teple. Proslavil se především v době 2. světové války a pro svou praktičnost se nakonec stal oblíbeným kouskem i v každodenní módě. Dnes za bomber označujeme zkrácené bundičky do pasu různých typů. Od džínových přes vyšívané, kožené, saténové, sportovní až po ty originál army.


PRO DÁMY

1. Sako, nebo bomber?

Pokud si pamatujete bomber jako velkou nadýchanou bundu, která rozbíjela celý outfit, asi vás jeho elegantní verze překvapí. Vyměňte obyčejné sako za netradiční bavlněný bomber s třásněmi, který můžete přehodit přes tričko, halenku, svetr nebo košili.

03

Bomber bunda s třásněmi na spodním okraji, GERRY WEBER, orientační cena 5 150 Kč


2. Oblečte satén

Pastelové barvy nebyly dominantou jen léta, ale zůstávají trendem i nadále. Fialový bomber z nylonového saténu značky Calvin Klein Jeans je toho důkazem. Skvěle padne například k denimovým outfitům.

05

Bomber bunda, Calvin Klein Jeans, orientační cena 5 750 Kč


3. Zabalte se do oversized bomberu

Oversized bomber je považován za hit sezóny. Když k tomu navíc přidáte fakt, že je vyroben z měkké vlněné směsi, stává se naprostým must have pro chladnější dny. Zkombinovat ho můžete jak s širokými kalhotami, tak i úzkými pletenými šaty.

09

Oversized bomber z vlněné směsi, H&M, orientační cena 4 899 Kč


4. Vsaďte na prošívání

Řadíte se mezi zástupce streetwear stylu? Pak pro vás máme tip na jednoduchý, ale cool prošívaný bomber z nabídky obchodu H&M. Bomber má tenčí vatování, žebrovaný stojáček a jednoduchý přední zip.

01

Prošívaný bomber, H&M, orientační cena 1 329 Kč


PRO PÁNY

1. Kůže je vždycky dobrý nápad

Stejně jako všechno ostatní, se i bomber nosí v koženém provedení. Tento stylový černý bomber z umělé kůže má navíc i plyšovou podšívku, což mu dodává na eleganci a pánům tím pádem na sex-appealu.

02

Bomber z imitace kůže, C&A, orientační cena 982 Kč


2. Pohodlí na prvním místě

K teniskám, tričku s potiskem a džínům můžete pánové nosit tento béžový bomber z prodejny CELIO. Vyroben je z imitace semiše, díky čemuž je příjemný na dotek a pohodlný na celodenní nošení.

04

Bomber Budain z imitace semiše, CELIO, orientační cena 1 279 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #lifestyle #podzim #muži