GAP – ZNAČKA, KTEROU SI ZAMILUJETE!

Společnost GAP byla založena v roce 1969 s hlavním cílem usnadnit zákazníkům výběr džínů. Za více než 50 let se firma rozrostla na sedm značek a počáteční cíl přerostl v globální ambice prosazující rovnost, férové začlenění a především udržitelnost.

GAP mezi celebritami

Oblečení značky GAP je oblíbené i mezi celebritami, ať už to byla Madonna a Missy Elliot v reklamě propagující manšestry a modré džíny podzimní sezóny, nebo supermodelky v bílých džínách GAP a tkaných košilích ladící s obálkou ke 100. výročí časopisu Vogue. Sharon Stone pak v roce 1996 ohromila svět módy tím, že se na předávání Oscarů objevila v černé sukni Valentino, sametovém kabátu Armani a roláku GAP za 26 dolarů. Značka se stala i součástí pop kultury, když se ve finále sériálu Seinfeld objevuje reklama Gap’s Khaki’s Swing a Michael J. Fox nosí ikonické GAP Pocket-T ve filmu Back to the Future.

1

GAP a udržitelnost

Jako globální značka se GAP zajímá o životní prostředí a snaží se zlepšit podmínky v módním průmyslu. Spolupracuje se značkou (RED), kterou spustili Bono a Bobby Shriver, prodávající řadu produktů, z nichž polovina zisků podporuje programy boje proti chorobám v Africe. Ve spolupráci s prodejci a nevládními organizacemi uvedla na trh P.A.C.E. Program (Personal Advancement & Career Enhancement), který učí životním a pracovním dovednostem ženy pracující v oděvních továrnách, kde se vyrábějí jejich výrobky. A neposlední řadě založila Alianci pro Bangladéšskou bezpečnost pracovníků s cílem zlepšit pracovní podmínky v Bangladéši, a je tak prvním významným maloobchodním prodejcem, který tak učinil. 

2

GAP v Čechách

Na český trh značka vstoupila v roce 2020 a nyní už má celkem osm prodejen. Jeden z nejnovějších obchodů byl otevřen v Palladiu v patře +1.

3

GAP Atelier

Právě v nákupním centru Palladium příznivce značky GAP potěší novinka – kiosek GAP Atelier, který se nachází hned naproti prodejně GAP v patře +1. Na počkání si zde můžete nechat vytvořit na oblečení originální stylovou nášivku, výšivku či monogram podle vlastního výběru. Pro členy klubu GAP+ je tato služba zdarma, pro ostatní je zpoplatněna.

4

 

Vyobrazené produkty jsou k dostání v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. 

Zdroj fotografií: nájemci prodejen v Palladiu

#vsechnastories #moda #fashion #lifestyle