Letní outfity z lněných kousků pro vaši dovolenou

Balení na letní dovolenou dokáže pěkně potrápit. Nejen, že musíme přemýšlet nad tím, kolik oblečení si s sebou můžeme vzít (např. díky omezené velikosti zavazadla nebo jeho hmotnostnímu limitu), ale také nad tím, jak ho zkombinovat. Abychom vám letos proces balení usnadnili, sestavili jsme pro vás čtyři dovolenkové outfity, ve kterých se budete cítit jako bohyně. Jsou stylové, jsou pohodlné a co hlavně, jejich základ představují lehké lněné kousky!

Len jako ryze přírodní materiál dobývá aktuální letní kolekce napříč všemi obchody v Palladiu. Přední módní návrháři, ikony i influenceři si ho nemohou vynachválit a my nemůžeme jinak než s nimi souhlasit. Len se stal perfektním materiálem pro horké dny, a to hned z několika důvodů. 


PŘEDNOSTI LNU

Nebudete se v něm potit

Len díky svým dutým vláknům lépe odvádí vodu a pot nežli třeba klasická bavlna. Je chladivý na dotek, rychle schne a vaše tělo v něm může volně dýchat. Materiál ocení také alergici, jelikož je šetrný a má hypoalergenní vlastnosti.

Dlouho vám vydrží

Na rozdíl od jiných materiálů má len pevnější vlákno, a proto lněné kousky odolají lecčemu. Při každodenním nošení vám len vydrží mnohem déle než bavlna, a je proto výhodnější investicí.

Udržitelnost až na prvním místě

Jistě vás také potěší, že při pěstování lnu nejsou používány žádné pesticidy. Jeho produkce je také v porovnání s bavlnou méně náročná na spotřebu vody. Jedná se proto o jednu z nejekologičtějších tkanin v módním světě.


4 OUTFITY ZE LNU

1. Na procházku elegantně

Pokud si ve spojení s lnem pamatujete jen nevzhledné a neforemné oblečení, pak vás možná první outfit překvapí. Již dávno se totiž ze lnu nevyrábí jen nudné a jednobarevné kousky, ale třeba i tento elegantní, vzorovaný komplet. V kombinaci s jemnými sandálky na podpatku a slaměnou kabelkou vykouzlí perfektní look na procházky po městě i u moře.

12

Krátká halenka z lněné směsi, H&M, orientační cena 599 Kč; Sukně s uzlovým detailem, H&M, orientační cena 899 Kč; Malá kabelka do ruky/přes rameno, H&M, orientační cena 599 Kč; Sandálky na podpatku, H&M, orientační cena 699 Kč

2. Na romantickou večeři

Lněné šaty patří mezi letní klasiku a tyto s tropickým vzorem si vyloženě říkají o romantickou večeři při západu slunce. Šaty obsahují 80 % lnu a díky příměsi dalších materiálů se nemusíte obávat jejich přílišného mačkání se. Abyste podtrhli jejich výraznou zelenou barvu, doplňte je sandálky na podpatku ve stejném odstínu, náhrdelníkem s kamínky a slaměnou taškou.

11

Krémovo-zelené dámské vzorované lněné midišaty, Orsay, orientační cena 999 Kč; Sandály na masivním podpatku, RESERVED, orientační cena 699 Kč; Slaměná taška s uchy a stahovací šňůrkou, Marks & Spencer, orientační cena 799 Kč; Náhrdelník s barevnými kameny, RESERVED, orientační cena 299 Kč

3. Na oslavu extravagantně

Chystáte se během dovolené navštívit luxusní podnik? Pak vám přijde vhod lněný blejzr s kalhotami s vysokým pasem v této neodolatelné fialové. Na první pohled byznysově vypadající look rozbijí pohodlné sandály z imitace kůže společně se strečovým topem s průstřihy. Zapomenout byste během dne ale neměli ani na sluneční brýle s vhodným UV faktorem, které nejen že jsou stylovým doplňkem, ale také důležitou ochranou očí.

13

Lněný blejzr regular fit, C&A, orientační cena 1 657 Kč; Business lněné kalhoty high waist straight fit, C&A, orientační cena 1 090 Kč; Sandály imitace kůže, C&A, orientační cena 426 Kč; Clockhouse krátký top, C&A, orientační cena 308 Kč; Náušnice, MANGO, orientační cena 499 Kč; Oválné sluneční brýle, MANGO, orientační cena 599 Kč

4. Na výlet hlavně pohodlně

Náš poslední look se skvěle hodí pro jakýkoliv výlet. Ať už vyrážíte za památkami nebo objevovat přírodní krásy, ve slaměných espadrilkách se vám bude pochodovat jedna báseň. Před celodenními slunečními paprsky, a tím pádem i před úpalem vás pak zachrání háčkovaný klobouk v přírodním odstínu, který promění jinak jednoduchý outfit na stylový model.

14

Halenka ze směsi lnu, Lindex, orientační cena 899 Kč; Šortky ze směsi lnu, Lindex, orientační cena 799 Kč; Espadrilky DeeZee, CCC, orientační cena 799 Kč; Sbalitelný háčkovaný klobouk typu bucket, Marks & Spencer, orientační cena 599 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #krasa #fashion #léto #dovolená #boty