Plesové modely, kterými oslníte

Oslňte na plese díky dechberoucímu outfitu! Čeká vás maturitní ples, nebo jiná společenská událost? Nechte svou starou róbu raději doma a vyhněte se módnímu faux pas. Poradíme vám, jaké jsou aktuální plesové trendy a ve kterých prodejnách v Palladiu je pořídíte.

PRO PÁNY

Pánové by měli vsadit především na eleganci. Příležitost, jakou je ples, si vyžaduje oficiální oblečení, které v tomto případě znamená slušivý oblek. Základ tvoří ideálně bílá košile s dlouhým rukávem. Pro odvážnější a mladší ročníky může být zvolena i barevná varianta, avšak bez vzorů a v tlumených odstínech. Nezapomeňte ani na kravatu či motýlka, které by stejně tak neměly obsahovat žádné nápadné vzory. Oblek vám musí dobře sedět v ramenou, rukávy by měly končit přibližně centimetr nad rukávy košile. Černou klasiku můžete obměnit za tmavě modrý, světle či tmavě šedý komplet. Nezbytnou součást představují také boty z lakované kůže, které barevně dolaďte se zbytkem obleku a ponožkami.

Bílá košile

Po košili se můžete podívat v obchodě Lacoste, který tuto základní košili nabízí až v sedmi barvách. Vyrobena je z prvotřídní bavlny a zdobí ji pravé perleťové knoflíky. Na hrudi nechybí samozřejmě ani ikonický, malý, vyšívaný krokodýl, který symbolizuje kvalitu této francouzské značky.
 

PAL_Blog_Obleceni_na_ples_muzi_bila_kosile_Lacoste

Men`s Regular Fit Premium Cotton Shirt, Lacoste

Padnoucí oblek

Perfektní oblek seženete v obchodě ANTHONY‘S, kde si můžete vyzkoušet hned několik různých střihů. Naším tipem je šedý oblek Aspen klasického a pohodlného střižení. Díky jeho měkkému materiálu se budete po celý večer cítit maximálně příjemně. 

2

Šedé kalhoty Aspen, ANTHONY‘S, orientační cena 1 990 Kč, Šedé sako Aspen, ANTHONY‘S, orientační cena 5 990 Kč

Ladící kravata

Vhodný odstín kravaty najdete zajisté v obchodě Marks & Spencer, kde si můžete vybrat až z devíti variant. Sladit se můžete například se šaty vašeho doprovodu, čímž si zajistíte krásné společné fotografie. 

3

Kravata, Marks & Spencer, orientační cena 299 Kč

Pohodlné boty

Abyste mohli s radostí protancovat celý večer, doporučujeme věnovat dostatek času výběru té správné obuvi. Věřte nám, rozhodně se nevyplácí si boty od někoho půjčovat. Zajděte si vyzkoušet například černou koženou obuv značky Claudio Conti do obchodu DEICHMANN a vsaďte na osvědčený design.

9

Černá kožená společenská obuv Claudio Conti, DEICHMANN, orientační cena 1 199 Kč


PRO DÁMY

Dámy by si při výběru šatů měly dát pozor především na přílišnou vyzývavost. Ples není party, a proto by vaše šaty měly dosahovat délky minimálně ke kolenům, ideálně pod kolena nebo na zem. V případě, že preferujete raději kalhoty, zkombinujte je s jemnou blůzou, ale na kostýmky rovnou zapomeňte. Vyrážíte přece do společnosti, a ne do kanceláře. Využijte šanci zazářit a nebojte se vynést kousky podtrhující vaši ženskost. Troufnete-li si být středem pozornosti, sáhněte po třpytivých modelech nebo šatech s kamínky. Romantickou auru vám zase dodají jemné krajky, květiny nebo otevřená záda. Krok vedle ale neuděláte ani s perlovým zdobením, saténovým materiálem, či jemně nabíranými rukávy. U mladší generace pak vede peří a šaty s decentními průstřihy. 

Zlatý třpyt

Zaujměte s dlouhými šaty s třpytivým zlatým efektem z žerzejové látky. Šaty jsou ozvláštněny svůdným rozparkem a páskem s uzly. Skvěle budou vypadat například s nenápadnými béžovými nebo naopak výraznými černými doplňky.

7

Long laminated Jersey dress with knot detail, Patrizia Pepe, orientační cena 5 530 Kč

Stříbrný wau efekt

U třpytek ještě chvíli zůstaneme. S těmito černo-stříbrnými šaty si vysloužíte nejeden pohled obdivu a stanete se zaručeně středem pozornosti. Šaty sahají až ke kotníkům, mají vpředu dlouhý rozparek a nabíraný detail na rukávech. 

13

High-low hem dress, Patrizia Pepe, orientační cena 10 300 Kč

Boho smyslnost

Chcete-li ukázat své křivky decentním a velmi smyslným způsobem, oblečte tyto nádherné dlouhé šaty značky Guess. Dostupné jsou ve třech barvách – zelené, růžové a černé. Šaty mají odhalená záda, boho prvky a zapínají se jednoduše na zip. 

1

Lace long dress, Guess, orientační cena 2 449 Kč

Fialová bomba

Dejte sbohem nudným barvám a vsaďte letos na populární fialovou. Tyto šaty s balonovými rukávy mají slušivý výstřih do V, splývavý materiál a délku tak akorát, aby daly vyniknout lodičkám. 

6

Šaty s balonovými rukávy, MANGO, orientační cena 1 599 Kč

Jemný overal

Fialová zkrátka kraluje a tento její odstín lila pak obzvlášť. Vyměňte šaty za elegantní overal a užijte si naprostou svobodu pohybu. Overal má odhalená záda, nabírání a přední křížení, které zakryje nedokonalosti a zvýrazní přednosti. 

4

Krepový overal s předním křížením, H&M, orientační cena 1 299 Kč

Jiná volba

Necítíte se na šaty? Kupte si jednoduchou halenku se společenskými kalhotami nebo dlouhou sukní. Tento na první pohled obyčejný outfit pak stačí vyšperkovat zajímavou kabelkou, botami, doplňky či účesem s make-upem. 

8

Dámské cigaretové kalhoty GAMBI, Tatuum, orientační cena 1 399 Kč; Bílá dámská halenka, Orsay, orientační cena 999 Kč; Maxi sukně s třpytivým designem, s.Oliver, orientační cena 1 399 Kč

Doplňky

Vaše obuv by vždy měla ladit buď s hlavní částí outfitu, tedy s šaty, anebo naopak s doplňky – kabelkou či šperky. Na tyto slavnostní události doporučujeme obout uzavřené lodičky, u kterých nemusíte řešit vykukující silonky, chybějící pedikúru či mít strach o pošlapané prsty. Všeobecně pak platí, že čím výraznější róba, tím decentnější doplňky byste měli mít a naopak. 

 

10
Béžové jehlové lodičky na jehlovém podpatku, Baťa, orientační cena 599 Kč; Černé průsvitné lodičky RESERVED, orientační cena 899 Kč; Stříbrné lodičky DeeZee, CCC, orientační cena 1 199 Kč; Zlaté lodičky Naomi, CCC, orientační cena 1 019 Kč


 

11

Kabelka s klopou a řetízkem, MANGO, orientační cena 599 Kč; Kabelka s peřím, MANGO, orientační cena 1 599 Kč; Růžově perleťové psaníčko, H&M, orientační cena 299 Kč; Zlatá večerní kabelka WJS, WOJAS, orientační cena 749 Kč; Central City psaníčko, Guess, orientační cena 1 825 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #fashion #boty #obuv