Víme, kam zamířit pro nejstylovější pleteniny této sezóny

Jsou základem zimního šatníku, aktuálně plní štendry v obchodech a v mrazivém počasí se stávají našimi nejnošenějšími kousky. Uhodnete, který módní trend máme na mysli? Správně – pleteniny, jejichž sezóna je nyní v plném proudu! Zachumlejte se během lednových dní do těch nejpříjemnějších materiálů a nahlédněte s námi do pletené nabídky značek v Palladiu.

Kašmírový svetr

Při výběru pletenin dbejte na to, aby bylo oblečení vyrobeno z co možná největšího podílu vlny. Kašmírový svetr by neměl chybět v šatníku nikomu, kdo tráví celý den v práci bez pohybu a potřebuje se zahřát. Tento úkol hravě zvládne více vláknový ultra měkký kašmírový rolák značky Falconeri, který si vás získá hned na první dotek. Svetr má balonové rukávy, žebrované manžety a pokud se nebojíte barev, doporučujeme sáhnout po této nádherné fialové. Ta se společně se zelenou a oranžovou řadí mezi top barvy letošní zimy. 

5

Ultrasoft Cashmere Turtleneck with Balloon Sleeves, Falconeri, orientační cena 4 775 Kč

Pletená mikina

Nejste-li příliš svetrový typ, máme pro vás stylovou pletenou variantu v podobě mikiny. Věříme, že tuto mikinu značky Tatuum si zamilujete na první vyzkoušení. Díky svému volnému střihu padne mikina skvěle každé postavě. Zajímavá je svou klokaní kapsou s jemným potiskem, kapucí a rukávy ze silné příze. 

2

Volná dámská mikina DROWIKA, Tatuum, orientační cena 1 999 Kč

Pletená vesta

První místo v pletených trendech si z letošní zimy definitivně odnese vesta. Ať už ji navléknete na košili nebo top s dlouhým rukávem a doplníte úzkými kalhoty nebo plisovanou sukní, určitě zabodujete. Pletené vesty v barevném provedení, s etno vzory nebo s šachovnicovými kostky zaplavily sociální sítě, a je proto nejvyšší čas jimi doplnit svůj šatník. Tato žebrovaná vesta v oversized střihu s výstřihem do V na vás čeká v obchodě GANT na patře +1.

4

Pletená vesta GANT D1. Striped Rib Knit Vest, GANT, orientační cena 2 799 Kč

Pletené kalhoty

Pletenina ale nefrčí jen u svršků. Své místo na výsluní si získaly také pletené kalhoty v především neutrálních barvách, jako jsou béžová, černá, hnědá a šedá. V kalhotách z měkkého žebrovaného úpletu s příměsí lnu z obchodu H&M si užijete naprosté pohodlí a volnost pohybu. Kalhoty mají rozšířené nohavice a oblíbený vysoký pas s gumou.

3

Žebrované pletené kalhoty z lněné směsi, H&M, orientační cena 329 Kč

Pletená sukně

S košilí, kratším topem nebo ladícím svetrem bude skvěle vypadat žíhaná pletená sukně z obchodu RESERVED. Dosahuje midi délky, díky čemuž dá vyniknout vaší obuvy. Nejlépe k této tmavé sukni půjdou mohutné, ale zároveň elegantní Chelsea boty nebo Martensky.

8

Pletená midi sukně, RESERVED, orientační cena 499 Kč

Pletené šaty

Nestárnoucím kouskem a vždy dobrou volbou jsou pak pletené šaty rovného střihu, které lze ozvláštnit páskem na zvýraznění pasu. A jelikož značka ESPRIT ví, jaké odstíny právě letí, tyto midi šaty s 55% podílem bavlny seženete v zelené, červené, hnědé a fialové verzi. Šaty mají žebrované náplety na koncích, kulatý výstřih a perfektně sednou k vašim vysokým kozačkám ke kolenům nebo nad kolena.

9

Midi šaty z pleteniny, ESPRIT, orientační cena 499 Kč

Pletená šála

Skryjte se před studeným větrem a zachumlejte se do hřejivé šály z recyklovaného materiálu. Tato měkká šála má nenápadný vroubkovaný vzor. Dostupná je v tmavošedé, oranžové a tmavohnědé verzi, přičemž doporučujeme sáhnout po té, která bude barevně odpovídat vašemu kabátu či bundě, anebo naopak doplňkům.

1

Pletená šála, C&A, orientační cena 240 Kč

Pletená čepice a čelenka

Jako poslední dnes zmíníme pletené pokrývky hlavy, což ale neznamená, že by byly méně důležité. Právě naopak. Z čím kvalitnějšího materiálu budou vaše čepice či čelenky vyrobeny, tím méně budou poškozovat vaše vlasy. Vsadit můžete například na barevnou čelenku značky Lindex, která je upletena z třpytivé příze ve světlém lila odstínu, anebo na bílý přiléhavý kulich s ohrnovacím lemem z obchodu Marks&Spencer. 

6

Pletená čelenka, Lindex, orientační cena 249 Kč

7

Pletená přiléhavá čepice s ohrnovacím lemem, Marks&Spencer, orientační cena 399 Kč

 

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #fashion