Viva Magenta: Barva roku, které neodoláte

Nepřehlédnutelná, odvážná, pulzující – taková je barva roku 2023 Viva Magenta. Sytě růžový odstín s nádechem do červena vibruje energií, má rebelského ducha a svádí nás k experimentování. Po svém vyhlášení začala Viva Magenta okamžitě dominovat nejen v módním průmyslu, ale také ve světě designu, doplňků nebo třeba kosmetiky. Tento živý odstín inspiroval zkrátka každého a značky v Palladiu nejsou výjimkou.

Titul Barva roku uděluje již více než 20 let americká společnost Pantone Color Institute. Ta každoročně vybírá odstín, jež společensky i kulturně symbolizuje nadcházející rok. Letošní Viva Magenta vystřídala svou předchůdkyni fialovou Veri Peri. Podle ředitelky institutu Leatrice Eiseman zvolili pro letošek odstín, který nás bude nabíjet energií a pomůže nám budovat naši vnitřní sílu. Kořeny Viva Magenty pocházejí z přírody, konkrétně z karmínového barviva, které produkuje brouk červec opálový. Jedná se o jedno z nejcennějších přírodních barviv, což jen podtrhuje výjimečnost letošního favorita.

clanek_obrazky

Oblečení

V neobvyklé době oblékneme nekonvenční barvu. Viva Magenta probudí váš šatník a dodá vám šmrnc. Podle módních expertů padne skvěle všem věkovým kategoriím, stejně jako studeným i teplým podtónům pleti. Zkombinujte tuto fuchsiovo-červenou s neutrálními béžovými nebo šedými kousky a uvidíte, že z vás na ulici nespustí oči. 

84

Šaty s přiléhavým stojáčkem, H&M, orientační cena 999 Kč

Boty

Viva Magenta povzbuzuje k sebevědomému experimentování. Nebojte se ani monochromatického looku a doplňte svůj outfit stejně výraznou obuví. Tyto sandálky na dvanácticentimetrovém podpatku pořídíte v obchodě CCC. 

77

Sandály DeeZee, CCC, orientační cena 1 299 Kč

Kabelky

Nejste-li fanouškem křiklavého oblečení, zaujmout můžete i jen s doplňky. Svou práci perfektně odvede například tato malá kabelka z Mohita. Akorát do ruky a s praktickým zapínám na magnet.

83

Malá kabelka, Mohito, orientační cena 699 Kč

Spodní prádlo

Viva Magenta dokáže sama o sobě pořádně rozproudit krev v žilách a co teprve ve spojení s krajkami a hebkým tylem. Udělejte radost sobě i své drahé polovičce a zajděte si pro smyslné spodní prádlo do obchodu Intimissimi v patře +1. 

82

Podprsenka Carioca Fearless Feminity, Intimissimi, orientační cena 1 049 Kč

Šperky

Nejen módní značky se řídí aktuálními trendy. Pozadu nezůstalo ani klenotnictví PANDORA, které vytvořilo barevný přívěsek s třpytivým prachem přesně v těchto odstínech. Jádro přívěsku je ze stříbra, má zvlněný povrh a obsahuje rytinu loga PANDORA.

79

Přívěsek Vlnité Murano sklo v módní růžové, PANDORA, orientační cena 749 Kč

Dekorativní kosmetika

Vysoce pigmentované produkty jsou tím, co stojí za úspěchem kosmetického brandu M•A•C Cosmetics. Nikoho tak asi nepřekvapí, že svítivá Magenta nemohla v jejich kolekci ikonických rtěnek chybět. Užijte si i vy dokonalé rty s vysoce matným efektem.

81

Paintstick, M•A•C Cosmetics, orientační cena 521 Kč

Elektronika

U krásy ještě chvíli zůstaneme, protože také značka Foreo se nechala Vivou Magentou okouzlit natolik, že v jejích tónech vyrobila svůj masážní přístroj pod oči. Zbavte se s ním známek stárnutí a únavy a zatočte s kruhy pod očima jednou pro vždy. 

78

Foreo Iris, SEPHORA, orientační cena 3 690 Kč

Doplňky do domácnosti

Je čas rozzářit i vaši domácnost. Zajděte se podívat na aktuální kolekci obchodu SCANquilt a odneste si domů například nadýchané ručníky z modalového vlákna. Tomuto materiálu se také říká umělé hedvábí, které perfektně saje, dobře schne a je odolné proti postupnému tvrdnutí. 

80

Modalový ručník MODAL SOFT růžová, SCANquilt, orientační cena 110 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #fashion #rady #obuv