Inspirujte se oblečením na hory

Následujte módní trendy i v roce 2023 a vyzkoušejte styl inspirovaný outdoorovou výbavou a oblečením na hory. Takzvaný Gorpcore sice není ve fashion světě úplnou novinkou, avšak bez debat se stal hitem letošní zimy. Jeho prvky se dostaly na mola předních světových značek, které jej označují za novou a luxusní verzi streetwear. V čem spočívá jeho kouzlo a jak tento styl nosit?

V roce 2023 jsou módní trendy především o outdooru a začleňování aktivního vybavení a oblečení do běžného oblečení. Aby hráči online kasin následovali tento trend, mohou zkusit začlenit některé vnější prvky do svého šatníku. Zvažte přidání turistického batohu, pevné větrovky nebo cargo kalhot se zesílenými koleny. Tyto položky vám umožní nejen vypadat stylově, ale budou také funkční a pohodlné pro každodenní nošení. Pokud hledáte zábavný a vzrušující způsob, jak přijmout tento nový módní trend a užít si online zábavu, proč nezkusit některé z europejskie kasyna online? Tato online kasina nabízejí širokou škálu her a zábavy, které si můžete užít z pohodlí domova. Můžete hrát klasické kasinové hry, jako je blackjack a ruleta, nebo zkusit štěstí na některém z nejnovějších hracích automatů. Některá online kasina dokonce nabízejí hry s živými dealery, které vám umožňují komunikovat se skutečnými dealery a dalšími hráči v reálném čase. Pokud tedy hledáte zábavný způsob, jak si odpočinout po dlouhém dni nebo máte náladu na hazardní hry s vysokými sázkami, evropská online kasina rozhodně stojí za pozornost.

Móda inspirovaná turistikou a outdoorem se proslavila již v roce 2010. S jejím označením Gorpcore přišel ale až v květnu roku 2017 zpěvák Jason Chen. Název odvodil od hovorového výrazu „Good ol’ Raisins and Peanuts”, který hojně používají turisté. Popularitu si Gorpcore získal především díky tomu, že dává lidem nejen možnost pohodlného a volného pohybu, ale také způsob, jak se vyjádřit prostřednictvím netradičních kombinací.

Postaven je na několika prvcích, jimiž jsou barevnost, objemnost, vrstvení, hranatost a výrazná loga. Barevné spektrum zahrnuje všechny barvy, které můžeme vidět v přírodě, a to od zemitých odstínů, až po zářivě fialovou, oranžovou, modrou nebo růžovou.

Abyste tento styl dokázali ovládnout, musíte se naučit poskládat jednotlivé kousky na sebe. Gorpcore outfity nejčastěji tvoří prodyšná základní vrstva, flísová střední vrstva, široké kalhoty a objemná bunda. Tu nosí milovníci Gorpcore rozepnutou tak, aby byly vidět další vrstvy pod ní. V neposlední řadě klade Gorpcore důraz na viditelná loga populárních outdoorových značek. Ty je vyšívají nejčastěji na hruď nebo na rukávy, aby je mohli lidé prezentovat jako své čestné odznaky. 

Široké kalhoty s kapsami

Przemysł hazardowy w Polsce kwitnie i dał początek nowemu trendowi wśród graczy kasyn online. Wielu z tych graczy kupuje teraz stylowe ubrania na góry, ponieważ starają się połączyć swoją miłość do hazardu z aktywnością na świeżym powietrzu. Ten trend stał się coraz bardziej popularny w ciągu ostatnich kilku lat i nie trudno zrozumieć dlaczego. Wielu uważa, że ten trend jest odzwierciedleniem zmieniającego się nastawienia do hazardu w Polsce. Wraz ze wzrostem popularności kasyn online, branża hazardowa w Polsce jest obecnie postrzegany jako forma rozrywki, a nie działalność tabu. W związku z tym gracze mogą wyrażać swoją miłość do tego hobby w dowolny sposób, w tym poprzez wybór ubrania. Dla wielu graczy kasyn online, wizyta w górach jest idealną ucieczką od zgiełku codziennego życia. Daje im możliwość zrelaksowania się, odprężenia i cieszenia się naturą podczas oddawania się ulubionej rozrywce - hazardowi. Mając to na uwadze, wiele osób decyduje się na zakup modnej odzieży górskiej, która nie tylko dobrze wygląda, ale również zapewnia komfort i ochronę podczas długich godzin spędzonych na świeżym powietrzu.

Čím víc kapes, tím víc Gorpcore? Minimálně u kalhot to vypadá, že ano. Odolné outdoorové kalhoty značky FJÄLLRÄVEN jich mají dostatek na vše, co ve městě i na horské túře budete potřebovat. Hlavní výhoda však spočívá v odepínatelných nohavicích, díky kterým máte za jednu cenu kalhoty i šortky. Jejich materiál G-100 Silent Eco vás pak zaručeně ochrání před nepříznivým počasím. 

6

Karla Pro ZIP-OFF W, FJÄLLRÄVEN, orientační cena 4 311 Kč

Flísová mikina na zip

Střední vrstvu zastává ve většině případech flísová mikina na zip. Zvolit můžete celkové nebo částečné zapínání, které má například tato mikina značky adidas. Vyberte si až z pěti barevných variant, které se hodí pro každodenní, běžné nošení. 

4

Mikina Terrex Hike ½ ZIP Fleece, adidas, orientační cena 1 199,40 Kč

Svetr z merino vlny

Druhou variantou pro střední vrstvu je pak v případě Gorpcore stylu barevný svetr z merino vlny. Ten pořídíte v obchodě Helly Hansen v této lesní zelené či modré verzi. Svetr se skládá z 65 % merino vlny a z 35 % polyamidu, díky čemuž má prvotřídní hřejivost. 

5

Women`s Hytte Merino Wool Sweater, Helly Hansen, orientační cena 4 190 Kč

Péřová bunda

Nemůžete nosit Gorpcore, pokud vám nevisí na věšáku pořádně nafouknutá péřová bunda. Vsadit můžete na jakoukoliv barvu, ale tento potisk inspirovaný legendární bundou 1996 Nuptse značky The North Face si zkrátka zamilujete. Bunda vás díky husímu peří plnivosti 700 perfektně zahřeje, má typický Gorpcore hranatý tvar a lze ji snadno sbalit. Její součástí je navíc i stahovací gumička naspod, kterou odborníci řadí mezi další ikonické prvky. 

2

Bunda s potiskem 1996 Retro Nuptse pro dámy, The North Face, orientační cena 8 790 Kč

Kotníkové boty

Znáte to, bez kvalitních outdoorových bot do hor nelez. Nezapomeňte na nezbytnou součást Gorpcore výbavy a obujte si kotníkové boty značky ALPINE PRO s funkční membránou PTX. Ta odvádí vlhkost a zároveň nepropouští žádnou dovnitř, díky čemuž budete každý den vykračovat suchou nohou.

7

Outdoorová obuv s membránou PTX, UBENE, ALPINE PRO, orientační cena 3 999 Kč

Kulich s bambulí

Roztomilý kulich nejen že vyřeší vaše problémy s účesem, ale také dodá třešničku vašemu Gorpcore outfitu. Vyzkoušejte si v prodejně Quiksilver&ROXY na patře 0 třeba tuto světle modrou čepici z dvoubarevné vlny s bambulí.

3

Quiksilver Womens Single Trip Beanie, Quiksilver, orientační cena 588 Kč

Outdoorový batoh 

Ať už se chystáte na túru, na kolo nebo jen na celodenní výlet do města, vezměte si s sebou svého nejlepšího parťáka. Batoh XT 15 značky Salomon má nastavitelné popruhy, bederní a hrudní pás, polstrovaný zadní panel, několik kapes a závěsné poutko. Zakoupit si ho můžete až ve 4 barevných variantách. 

1

XT 15, Salomon, SPORTISIMO, orientační cena 1 899 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #fashion #GORPCORE