Přírodní antibiotika 3x jinak

Podle studií patří penicilín k jednomu z nejlepších objevů všech dob, ale všeho s rozumem. V dnešní moderní době je pro nás jednodušší a i často rychlejší, sáhnout po pilulce z lékárny. Ale někdy místo chemie stačí dopřát našemu tělu úlevu v podobě přírody. 

Domácí recepty proti nemocem. Léčivá síla bylin. Zdraví je v naší hlavě  naleznete v LUXOR (patro –1 a –2).

Pokud antibiotika užíváme v přílišné míře, bacily mohou vůči nim začít být imunní. A místo aby se vám udělalo lépe, odnášíte si od lékaře další a další krabičku. Podíváme-li se okolo sebe, zjistíme, že existuje hned několik přírodních antibiotik, která jsou ozkoušena už našimi babičkami a nedají na ně dopustit ani staří Číňané či Indiáni. Výhodou přírodních léčiv je, nejen úleva tělu od bolesti, ale ještě navíc nezatížíme svoji peněženku, protože – oproti moderním lékům – stojí ty přírodní o dost méně.

Česnek

Ten má v kuchyni snad každá hospodyňka. Kromě špikování masa na nedělní oběd, ho zkuste využít jako přirozenou dezinfekci. Dokáže zatočit se záněty a posílit celý organismus. Jeho benefity jsou ukryté v celé škále minerálů a vitamínů, kterým dominuje allicin. Nejúčinnější je česnek v syrovém stavu, nedojde tak k vyvaření cenných látek. Stačí ho jen rozmačkat, aby se uvolnil právě allicin. Pokud se vám při bolestech v krku podaří "slupnout" tři stroužky  2 – 4x denně, máte vyhráno.

K dostání v supermarketu Albert (patro –2).

 

Zázvor

Kdo by neznal kouzlo tohoto zázračného kořenu. A to především při boji s chřipkou a nachlazením. Zázvor má podobně jako česnek působit protizánětlivě. Bojuje svou silou proti virům, ale především podporuje pocení, což při chřipce oceníme dvojnásobně. A jak připravit zázvorový zázrak? Úplně jednoduše. Uvařte si čaj! Kus zázvoru, velký přibližně jako váš palec, oloupejte, nastrouhejte a přelijte horkou vodou. Po deseti minutách louhování můžete začít užívat.

Koupíte v supermarketu Albert (patro –2).

 

Med

A to nejlepší na závěr. Mezi přírodní antibiotika neodmyslitelně patří i med. Jeho výběr je však na rozdíl od předchozích pomocníků trochu náročnější. U medu by jste vždy měli znát zemi původu a zbystřit, když je na etiketě uvedeno, že se jedná o směs medů. Proto je nejlepší kupovat med od známého včelaře! Med patří mezi přírodní, tradiční lidové léky a zvyšuje odolnost organismu. Můžeme ho nazvat i "všelékem". Užívá se na chřipku, nachlazení a má dobrý vliv i na ledviny nebo močové cesty. Dokáže zabránit otokům a podáním lžičky medu dítěti, dokážete zahnat i malého vzteklouna.. Med přidávejte do čaje, jogurtu, ovesných kaší, nebo namažte na chleba s máslem - prostě tak jak vás zrovna napadne. Med používáme v tekuté formě. Stane-li se vám, ale že med ztuhne, nikdy ho nerozpouštějte v mikrovlnné troubě, protože ztratíte veškeré cenné látky. Raději ho nechte pomalu roztopit ve vodní lázni s teplou, ne horkou, vodou.

Možno zakoupit v  Marks & Spencer – Fresh Food (patro +1).

       
#vsechnastories #zdravi