Sportovní zimní bundy na hory i do města

Vychutnejte si naplno zimní radovánky a zůstaňte během nich v suchu, v teple a v pohodlí. Kouzlo spočívá ve vhodně zvoleném oblečení, a především pak ve správném svrchním oděvu. V dnešním článku vám poradíme, na co se při výběru sportovní bundy na zimu zaměřit a kde ji v Palladiu sehnat.

Předtím, než se vydáte na lov stylové zimní bundy, měli byste popřemýšlet nad několika faktory. Kde všude ji plánujete nosit a v jakých podmínkách? Bunda, kterou hodláte vynést tak maximálně na procházku kolem horské chaty, nemusí být natolik vytuněná jako ta, kterou si vezmete na sjezdovku nebo na pořádný výšlap. 

Při výběru se zaměřujte především na
Materiál
Voděodolnost
Prodyšnost
Hmotnost
 
Mezi přírodní materiály řadíme peří, vlnu a bavlnu. Peří má vynikající izolační schopnosti a péřové bundy bývají lehké a měkké. Bundy z vlny jsou známé taktéž svou dobrou izolací, odolávají vodě a zápachu, ale bývají zpravidla těžší. Bavlněné bundy jsou měkké a pohodlné, ale v momentě, kdy se namočí, budete mokří i vy. Na opačném pólu pak stojí syntetické materiály, které jsou výhodné hlavně díky své nižší ceně. U sportovní bundy dbejte nejen na to, aby vás udržela v teple, ale aby vás také ochránila před vlhkem. Zvolte proto dostatečně prodyšnou variantu a materiál, který umí efektivně odvádět pot z těla ven.
 
Podstatnou roli hraje i to, jak bunda odolává vodě. Na lyžování nebo na běžky sáhněte po bundě s vodním sloupcem minimálně 5000 mm. V lepším případě ale zvolte rovnou 10 000 mm, abyste si mohli být jistí, že nepromoknete ani při intenzivním sněžení nebo dešti.
 

Červená polstrovaná bunda ADIDAS

Pokud chcete být v zimě in a nepřehlédnutelná, zateplená bunda v nadýchaném designu od značky ADIDAS bude vaší pravou volbou. Její svrchní vrstva je z odolného tkaného materiálu a díky technologii WIND.RDY vás spolehlivě zahřeje. Za velké plus považujeme také fakt, že je bunda vyrobena z částečně recyklovaných materiálů.

1

Bunda Adidas by Stella Mccartney Truenature Short Padded Winter, ADIDAS, orientační cena 10 499 Kč

Bunda 2 v 1 FJÄLLRÄVEN

Investice do nepromokované bundy značky FJÄLLRÄVEN se opravdu vyplatí. Proč? Protože kupujete dva v jednom a můžete ji nosit po celý rok v jakémkoliv počasí. Při mírnějších teplotách vám bude stačit dvouvrstvá shellová bunda. V mrazivých dnech k ní pak jednoduše připnete zateplenou vnitřní bundu a perfektní kombo s vodním sloupcem 10 000 mm je na světě. 

2

Visby 3 in 1 Jacket, FJÄLLRÄVEN, orientační cena 16 590 Kč

Rozepínací bunda po stranách The North Face

Nejen technologie, ale i design sportovních bund se neustále vyvíjí. Vyzkoušejte letos něco netradičního a pořiďte si bundu ve střihu volného pláště. Vyrobena je ze 100% recyklované voděodolné tkaniny GORE-TEX a lze ji rozepínat po stranách tak, abyste si ji mohli kdykoliv snadno obléknout nebo svléknout.

3

Men’s Raadik GORE-TEX® Anorak, The North Face, orientační cena 8 687 Kč

PUFFY bunda ALPINE PRO

Pokud se poohlížíte spíše po městské zimní bundě, pak doporučujeme tuto petrolejovou v trendy PUFFY neboli objemném stylu. Bunda má hřejivou výplň HI–THERM a je z ultralehkého, vodoodpudivého a větru odolného materiálu. Na procházky po městě značka ideál.

4

Wombat pánská HI–THERM bunda, ALPINE PRO, orientační cena 2 174 Kč

Jak sami vidíte, kvalitní sportovní bunda na zimu se rozhodně neřadí mezi levné záležitosti. Využijte proto aktuální zimní výprodeje a dojděte si do Palladia pro svou stylovou horní vrstvu za ty nejvýhodnější ceny.

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #lifestyle #rady #GORPCORE