Kvalitní sportovní oblečení, které má styl

Užijte si lyžování nebo procházky po horách naplno a oblečte se chytře a stylově. Dávno už totiž neplatí, že zimní a sportovní oblečení nehledí na design. Vyšperkujte svůj outfit na hory a vyberte si kousky z kvalitních materiálů značek z Palladia. Poradíme vám jak nezmrznout, ale zároveň nevypadat jako sněhulák. 

Možná jste naučení od rodičů, že v zimě je potřeba především vrstvit. Pravidlo znějící „čím víc oblečení, tím lépe“, ale u zimních sportů příliš nefunguje. Naopak doporučujeme řídit se pravidlem 3 vrstev. Správný outfit na lyže nebo snowboard by se tak měl skládat ze spodní vrstvy v podobě termo prádla, které má za úkol vás udržet v teple a zároveň odvést pot od těla. Druhá vrstva by měla být izolační a zajistit vám především hřejivý pocit. Poslední vrstvu by pak měla tvořit bunda s funkcí tepelné izolace a s odolností vůči větru a vodě. Při výběru vhodné zimní bundy se můžete řídit takzvaným vodním sloupcem. Jedná se o údaj v milimetrech, který říká, kolik vody bunda snese, než se do ní začne vsakovat. Pro chladné měsíce a amatérské lyžování postačí nepromokavé bundy s vodním sloupcem 10 000–15 000 mm. 

Sportovní podprsenka

Lyžování je sportovní aktivita jako každá jiná, a proto si nezapomeňte na svah obléct vhodné spodní prádlo včetně sportovní podprsenky. Tato adidas podprsenka se střední oporou vám umožní se pohodlně a bez obav pohybovat. Má pružný materiál absorbující vlhkost, tudíž zajistí, že zůstanete i po celodenní fyzické aktivitě v suchu. Dostupná je ve třech barevných variantách – černé, šedé a mint. 

51

Don’t rest Alphaskin Padded Bra, adidas, orientační cena 629,30 Kč

Spodní prádlo

Při pauze na horký čaj nebo oběd v restauraci na svahu se už nemusíte stydět svléct do spodní vrstvy. S touto růžovou soupravou z obchodu ALPINE PRO jednoduše zabodujete. Spodní triko splňuje všechna žádoucí kritéria, jelikož je vyrobeno z propustného, rychleschnoucího, dokonale pružného a hřejivého materiálu. Díky svému střihu skvěle přilne k vašemu tělu a nedovolí tak tělesnému teplu unikat. Výhodou jsou také pružné ploché švy a praktické zapínání na zip. Tříčtvrteční spodní kalhoty jsou vyrobeny z funkčního materiálu COOL - DRY a platí pro ně všechny výše zmíněné body. 

50

Dámské prádlo – triko PEIROSA 4, ALPINE PRO, orientační cena 999 Kč

Lyžařské ponožky

Ačkoliv se mohou ponožky zdát jako zanedbatelná část outfitu, není tomu tak. Ty lyžařské musí udržet vaše nohy a kotníky v teple a fungují také jako chránič pro holeně. Mimo to vám dodávají potřebnou podporu pro výkon. Tyto alpské ponožky značky Helly Hansen jsou z té nejkvalitnější merino vlny a zařídí na celodenní lyžovačce vše zmíněné.

60

Technical Alpine Socks, Helly Hansen, orientační cena 890 Kč

Flísová mikina

Přecházíme k druhé vrstvě, pro níž představuje ideální materiál flís. Ten je hřejivý, ale zároveň odvádí pot od těla. Nejedná se navíc o příliš tlustý materiál, díky čemuž se dobře vleze pod bundu. Zvolit můžete například flísovou mikinu z obchodu The North Face, který najdete na patře -1. Nejenže má mikina krásnou modrou barvu, ale také disponuje praktickým elastickým lemem v pase. 

52

Dámská flísová mikina 100 Glacier na zip, The North Face, orientační cena 2 190 Kč

Lyžařská bunda a kalhoty

Při kombinování horní a spodní části poslední vrstvy se nemusíte bát experimentovat. Pokud chcete být na svahu vidět, zvolte zářivé neonové barvy. Při výběru se ale můžete vydat i elegantnějším směrem a vsadit například na bundu s kožíškem kolem kapuce. Barvy můžete sladit s helmou, rukavicemi, nebo třeba lyžemi či snowboardem. 
Naším tipem jsou kalhoty a bunda na lyže od značky adidas. Kalhoty mají syntetické zateplení PrimaLoft a díky technologii RAIN.RDY vás ochrání před silným větrem i sněžením. Elastické návleky u kotníků vám pomohou přetáhnout nohavice přes velké přeskáče nebo snowboardové boty a vhod přijdou také ventilační zipy. Vybrat si můžete až z 5 barev. Výhody lyžařské bundy pak spočívají v nastavitelné kapuci na helmu, spoustě kapes (vnitřní kapsy na cennosti a kapsa na rukávu na skipass), vyjímatelné utěrce na brýle, sněžném pásu a její prodyšnosti.

55

Kalhoty Resort Two-Layer Insulated, adidas, orientační cena 4 239 Kč; Bunda Terrex Myshelter 3 Layer Gore Tex Snow Jacket, adidas, orientační cena 16 999 Kč

Nákrčník nebo kukla

Ve vysokých nadmořských výškách vás může překvapit opravdu studený vítr nebo husté sněžení. Ochraňte svůj krk a obličej před nepříjemným foukáním a omrzlinami a pořiďte si nákrčník nebo lyžařskou kuklu. Nákrčník v moderním designu seženete v prodejně SPORT VISION na patře -2. V případě, že lyžujete s helmou, což je výrazně doporučováno, kukla pro vás bude lepší volbou. Reguluje vaši tělesnou teplotu, odvádí pot a díky gumičce ji lze přetáhnout i přes ústa a nos. 

58

Černá kukla Klimatex, SPORTISIMO, orientační cena 249 Kč; Nákrčník Icepeak Huntley, SPORT VISION, orientační cena 263 Kč

Rukavice

Patříte do týmu palčáky nebo prstové rukavice? Zatímco palčáky zajistí větší teplo, v prstových se zase lépe manipuluje s věcmi, tudíž záleží pouze na vašich preferencích. Poohlédnout se můžete například po rukavicích s nepromokavou membránou a flísovou podšívkou v obchodě ALPINE PRO. Mají stahování na zápěstí a jejich vodní sloupec činí 5 000 mm. 

56

Dámské rukavice s membránou PTX RENA, ALPINE PRO, orientační cena 1 299 Kč

Lyžařská helma

Lyžování se ze zábavy může velmi snadno a velmi rychle proměnit v nebezpečnou aktivitu. Chraňte své zdraví a zakomponujte do své výbavy lyžařskou helmu s konstrukcí a technologií HardShell z obchodu SPORTISIMO. Helma má až 6 ventilačních otvorů, měkké kryty na uši a její tvrdá skořepina se postará o vaši bezpečnost. Tato přilba je navíc jednou z vůbec nejlépe hodnocených na e-shopu SPORTISIMO.

53

Dámská lyžařská přilba Etape Race, SPORTISIMO, orientační cena 999 Kč

Lyžařské brýle

Nezbytnou součástí jsou i lyžařské brýle, které pro změnu ochrání vaše oči. A to nejen před slunečním zářením, ale také před sněhovými kroupy či větvičkami stromů v blízkosti sjezdovek. Vyzkoušejte například brýle Atomic Count Stereo, jejichž kvalitní zrcadlová vrstva snižuje oslnění a přináší optimální jas pro lepší zážitek. Brýle se přizpůsobí obličeji a jsou kompatibilní i s dioptrickými brýlemi. 

57

Lyžařské brýle Atomic Count Stereo, SPORTISIMO, orientační cena 2 650 Kč

Pletená čepice

Chystáte-li se na procházku po horách, vyměňte helmu za hřejivou čepici s roztomilou bambulí. Prohlédněte si nabídku značky FJÄLLRÄVEN, která nabízí pletené čepice ze směsi měkké jehněčí vlny. Vyzkoušet si ji můžete v barvě dark navy, chalk white, fog nebo grey. Díky svému žíhanému vzhledu a žebrování se tento kousek stane jasnou třešničkou vašeho zimního outfitu. 

59

Čepice ÖVIK POM HAT, FJÄLLRÄVEN, orientační cena 1 290 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #fashion