Velký návrat manšestru: Víte, jak ho kombinovat?

Existují jen dva typy lidí – ti, kteří manšestr milují a ti, kteří mu ještě nepřišli na chuť. Pokud si ho pamatujete ze svých dětských let jako pevný a neforemný materiál, pak vás vyvedeme z omylu. Manšestr se vrací do módy, avšak tentokrát ve své hřejivé, měkké a pohodlné podobě, které na podzim nejde odolat. Podívejte se na výběr manšestrových kousků z obchodů v Palladiu pro dámy i pro pány. 

Manšestr je charakteristický svým řádkováním v proužcích, které jsou pružné. Traduje se, že jeho název byl odvozen od francouzského corde du roi, což v překladu znamená královské plátno, anebo podle anglického města Manchester, kde se údajně začal vyrábět. Na výsluní se manšestr poprvé dostal na konci 60. let a poté v 70. letech, kdy byly manšestrové kalhoty považovány za sestry džínů.

Letos na podzim vítáme manšestr zpět mezi módními trendy, a to především v zemitých barvách. Do těch řadíme hnědou, pískovou, béžovou, zelenou, bílou a černou. Naprostý základ představuje manšestrová bunda, pod kterou můžete hodit mikinu nebo teplejší svetr. Tuto v košilovém střihu seženete v prodejně GAP v patře +1.

03

Manšestrová bunda, GAP, orientační cena 1 759 Kč

Pánové, ve skříni by vám v této sezoně ale neměly chybět ani ikonické manšestráky, se kterými lze vytvořit jednoduchý elegantní outfit. Stačí kalhoty doplnit svetrem třeba se stojáčkem nebo obyčejnou košilí a máte hotovo.

06

Manšestrové kalhoty slim fit, RESERVED, orientační cena 899 Kč

Kromě dlouhých manšestrových bund frčí i krátké vatované bundy alias bombery. Tuto zkrácenou bundičku ve stylové světle hnědé variantě koupíte v prodejně HUGO. Zkombinovat ji můžete jak s širokými kalhotami, tak i krátkou áčkovou sukní.

05

Bomber bunda ze strečového manšestru, HUGO, orientační cena 8 950 Kč

Máte v práci nařízený dresscode, nebo se ráda obléknete do slušivého kostýmku? Pak vás jistě potěšíme tipem na manšestrový blejzr v zářivě modré barvě z prodejny C&A. Přehodit ho můžete přes blůzku, nebo si ho vzít rovnou na holou kůži.

01

Oversized manšestrový blejzr, C&A, orientační cena 1 726 Kč

Nádech ženskosti přinesou do outfitu manšestrové šaty společně s kotníkovými ponožkovými botami nebo vysokými kozačkami na podpatku. V chladnějších dnech si nezapomeňte k šatům vzít černé silonky a přetáhnout je přes úzký rolák.

08

Manšestrové šaty, Mohito, orientační cena 499 Kč

Když bychom vám dali na výběr, sáhli byste spíš po odstínu jedlově zelená nebo papájová? Vyzkoušejte si manšestrovou sukni v obou těchto barvách v prodejně s.Oliver v patře -1 a uvidíte, která vám víc padne do oka. 

07

Manšestrová sukně z bavlněného streče, s.Oliver, orientační cena 1 699 Kč

Mohutné svetry nebo košili s knoflíky pozvednou na vyšší level manšestrové kalhoty s aktuálně populárními širokými nohavicemi. Zvolit můžete základní bílou nebo se trochu odvázat s olivově zelenou či zrzavou verzí.

02

Široké manšestrové kalhoty, H&M, orientační cena 749 Kč

Manšestr umí být neskutečně pohodlný, a proto po něm návrháři čím dál více sahají při výrobě těhotenského oblečení. Buďte na podzim stylovou budoucí maminkou a zajděte si do H&M pro manšestrové lacláče v námořnické modré.

09

MAMA manšestrové kalhoty s laclem, H&M, orientační cena 1 499 Kč

Manšestr vás zatím nepřesvědčil? Zkuste ho do svého outfitu zařadit nejprve pomocí doplňků. Bucket kloboučky zůstávají i nadále trendy záležitostí a s hobo kabelkou neuděláte krok vedle nikdy.

04

Manšestrový klobouk bucket, H&M, orientační cena 399 Kč; Kabelka hobo z manšestru a imitace kůže, s.Oliver, orientační cena 1 129 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #ostatni #krasa #lifestyle #podzim