Zázrak jménem kyselina hyaluronová

Věděli jste, že první známky stárnutí se začínají objevovat už od 25. roku života? Kromě jiného za to může snižování produkce kyseliny hyaluronové, která se přirozeně vyskytuje v našem těle. Pokud tak i nadále chceme mít krásně hydratovanou, hladkou a pružnou pleť, je potřeba kyselinu do těla doplňovat. Přečtěte si, které kosmetické produkty obsahující kyselinu hyaluronovou byste měli zařadit do své pečující rutiny a kde je v Palladiu můžete koupit. 

Kyselina hyaluronová je gelovitá látka, kterou byste v těle našli konkrétně v pleti, kloubech, očích a pojivových tkáních. Známá je také jako hyaluronan nebo hyaluronát. Jak už jsme zmínili, tuto přírodní látku si naše tělo umí samo produkovat, avšak její produkce se začíná s věkem v pokožce zpomalovat. Výzkumy tvrdí, že kolem čtyřicítky zmizí z našeho těla celá polovina kyseliny hyaluronové. 

Její superchopností je zadržování vody, a proto hraje důležitou roli v zachování optimální hydratace, která je klíčem ke zdravé pleti. Kyselina funguje jako houba a dokáže pojmout až 10000násobek tekutiny své vlastní hmotnosti. I proto se stala důležitou složkou anti-age produktů, které si kladou za cíl udržet pleť vyživenou a zpomalovat vznik vrásek. 

Jaké jsou hlavní výhody kyseliny hyaluronové? 

Proniká do všech vrstev pleti a hydratuje ji.
Vyplňuje pleť a přispívá k mladistvému vzhledu.
Vyhlazuje pleť a redukuje vrásky.
Pomáhá s hojením ran na povrchu pokožky.
Posiluje ochrannou bariéru pleti a přispívá k jejímu přirozenému jasu.
Podporuje výměnu kožních buněk a může pomoci zmírnit skvrny nebo tmavé kruhy v okolí očí.
 

Dermacol micelární voda

Předtím, než se pustíte do nanášení jakýchkoliv pečujících produktů, je potřeba pleť důkladně vyčistit. S tím vám pomůže micelární voda s kyselinou hyaluronovou od značky Dermacol, která odstraňuje z pleti nečistoty. Hyaluron je osvěžující a zbaví vás jednoduše i voděodolného make-upu. Díky kyselině hyaluronové navíc zpevňuje, vypíná a hydratuje pleť.

Produkt aplikujte ráno a večer pomocí vatového tamponku. Nejprve odličte rty a oči a teprve poté se přesuňte ke zbytku obličeje. Při čištění pleti postupujte vždy směrem od středu obličeje do stran.

03

Hyaluron – čisticí micelární voda s kyselinou hyaluronovou, Dermacol, orientační cena 199 Kč

L’Occitane olejové sérum

Na čerstvě očištěnou pokožku naneste olejové reset sérum Slaměnka od značky L’Occitane. Sérum má na rozdíl od krémů tekutější složení, a proto dokáže do pleti proniknout hlouběji a rychle se vstřebává. Vhodné je pro všechny typy pleti.

Produkt doporučujeme aplikovat před spaním, aby si pleť přes noc odpočinula a po celém namáhavém dni se hezky obnovila. 

05

Olejové reset sérum Slaměnka, L’Occitane, orientační cena 1 690 Kč

Yves Rocher krém na oční okolí

Pokud bojujete s jemnými vráskami kolem očí, věnujte pokožce v očním okolí speciální péči. Skvěle vám poslouží vyhlazující péče proti vráskám Filler Végétal od Yves Rocher. Produkt kombinuje dva zdroje aktivních složek, a to kosmatce krystalového a naši známou kyselinu hyaluronovou. Díky pravidelnému používání budou kontury očí hydratované, vyživené a vyhlazené.

Na pokožku v okolí očí vymáčkněte malé množství séra a krouživými pohyby jej vmasírujte kulatou částí do okolí očí. Poté nechte chvíli působit a můžete nanést denní či noční péči.

04

Vyhlazující péče proti vráskám na okolí očí Filler Végétal, Yves Rocher, orientační cena 849 Kč

Clinique denní krém

Nyní máte pleť připravenou na aplikaci denního krému. Jedničkou značky Clinique je pleťový krém Moisture Surge, který proniká o 10 vrstev hlouběji do pleti než běžné krémy. Díky tomu dokáže hydratovat pleť až na 100 hodin pro nekonečně vyživený a zářivý vzhled. Podle Clinique uvedlo až 91 % žen, že měly po nanesení krému prozářenější pleť. 

02

Moisture Surge 100–Hour Auto–Replenishing Hydrator, Clinique, orientační cena 1 100 Kč

Havlíkova přírodní apotéka – vlasové sérum

Kyselina hyaluronová nemá zázračné účinky jen na pleť, ale také na vlasy. Vlasové sérum z Havlíkovy přírodní apotéky vytvoří na vašich vlasech ochranný štít, který zabrání průniku škodlivin, a vaše vlasy tak zůstanou zdravé. 

Denně naše vlasy zatěžujeme teplem z fénů, žehliček a dalších kadeřnických pomůcek, kvůli kterým jsou vysušené a zlámané nejen konečky. Vlasům chybí hydratace a výživa, o což se za vás postará kombinace vysoce účinných aktivních látek v tomto vlasovém séru.

01

Vlasové sérum Kyselina hyaluronová, Havlíkova přírodní apotéka, orientační cena 711 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #ostatni #rady #pleť