Sedm knižních tipů pro podzimní večery i pod stromeček

Chladné a dlouhé podzimní večery se tráví nejlépe s čajem nebo kávou, dekou a poutavou knihou. Zapomeňte chvíli na realitu všedního života a přesuňte se do světa těch momentálně nejoblíbenějších knižních příběhů. Udělejte radost sobě, nebo svým blízkým pod stromečkem a vyberte si z našich 7 tipů na bestsellery z knihkupectví LUXOR. 

Stavte se pro knihy v prodejně LUXOR v PALLADIU a využijte do konce listopadu akci Knihománie. V rámci té získáte slevu 50 Kč na další nákup a dárek v podobě knihy křížovek pro dobrou náladu. Akce se vztahuje na 30 vybraných novinek. A pokud si nejste jisti tím, že kniha je tím pravým ořechovým, obraťte se v LUXORU na vánočního rádce. V jejich nabídce deskových her, kalendářů, puzzle a dalších drobností společně zaručeně najdete dárky pro celou rodinu!

Opouštím ostrov – Tomáš Zástěra

Milujete humorné příběhy ze života? Pak bude novinka z dílny českého moderátory Evropy 2 Tomáše Zástěry přímo pro vás. Kromě rádia ho můžete znát také z reality show Survivor, kde se zapsal do paměti jako nepřemožitelný kapitán s oranžovými plavkami. Ačkoliv se může zdát, že kniha bude právě o jeho životě na ostrově, není tomu tak. Autor v knize vypráví 17 historek, které skutečně zažil a které vás nejen rozesmějí, ale také dojmou a možná i donutí k zamyšlení. Kniha skvěle poslouží pro oddechové čtení a také jako vánoční dárek. 

1460_x_Kniha_4

Opouštím ostrov, Tomáš Zástěra, LUXOR, orientační cena 296 Kč, na knihu se vztahuje akce Knihománie

Na pokraji sil – Samantha M. Bailey

Představte si, že zoufale toužíte po dítěti. Jednoho dne vám ho cizí žena zničehonic vrazí do rukou a skočí pod rozjetý vlak. Náhoda nebo osud? A co stojí za zoufalým rozhodnutím matky dítěte? Začtěte se do záhadného a napínavého příběhu od kanadské novinářky a spisovatelky Samanthy M. Bailey. Tento detektivní thriller má výborné čtenářské recenze, a proto vás určitě nezklame.

1460_x_Kniha_3

Na pokraji sil, Samantha M. Bailey, LUXOR, orientační cena 268 Kč

Moje případy z 1. oddělení – Josef Mareš

Zajímáte se vy nebo někdo z vašich blízký o české krimi případy? Máme pro vás jasnou volbu. Novinka Moje případy z 1. oddělení určitě potěší vaše vyšetřovatelské já. Za knihou stojí nejznámější český kriminalista a autor seriálů Devadesátky a Případy 1. oddělení Josef Mareš. Ten v knize otevírá příběhy vrahů a obětí a popisuje zajímavá fakta ze zákulisí své práce. Pamatujete na zmizelou Aničku, případ Roubal nebo vytahování sudů z Orlické přehrady? Pak se rozhodně máte na co těšit. 

1460_x_Kniha_5

Moje případy z 1. oddělení, Josef Mareš, LUXOR, orientační cena 329 Kč, na knihu se vztahuje akce Knihománie

Co vás v dějáku nenaučili – Markéta Lukášková

U historie ještě chvíli zůstaneme, a to konkrétně u té školní. Vybavíte si, co všechno jste v dějepise probírali? Redaktorka Markéta Lukášková, kterou můžete znát také z podcastu Příběh, který se opravdu stal, má jasno. Období pravěku, doba bronzová a obě světové války – tím ale učivo středoškolského dějepisu často končí. Uvádí proto na trh knihu, ve které se zajímavou a zábavnou formou snaží představit období komunismu těm, kteří ho nezažili. Nestaví na tvrdých faktech tak, jak to známe ze školy, ale soustředí se na skutečné příběhy a náladu tehdejší doby. Pořiďte na Vánoce svým středoškolákům originální učebnici a rozšiřte jejich znalosti. 

1460_x_Kniha_6

Co vás v dějáku nenaučili, Markéta Lukášková, LUXOR, orientační cena 359 Kč

Královna – Matthew Dennison

Kdy jindy se vrhnout na životopis nejdéle vládnoucí panovnice Británie než teď? Připomeňte si sedmdesátiletou éru královny Alžběty II. a přečtěte si o jejích začátcích na trůnu a všech přelomových momentech. Autor Matthew Dennison představuje podrobný, zasvěcený a dramatický pohled do života panovnice a nebojí se odkrývat ani její slabší stránky. Kniha o této výjimečné osobnosti udělá radost všem jejím fanouškům, ale zaujme i ty, kteří se o život královny doposud příliš nezajímali. 

1460_x_Kniha_2

Královna, Mathew Dennison, LUXOR, orientační cena 539 Kč, na knihu se vztahuje akce Knihománie

Super jednoduše bez masa – Zdeněk Pohlreich

Inspirace v kuchyni není nikdo dost. A té bezmasé už vůbec ne. Své o tom ví jeden z nejznámějších českých kuchařů Zdeněk Pohlreich, který vydává novou kuchařku Super jednoduše bez masa. Ta je volným pokračováním předchozího počinu Super jednoduše. Tentokrát ale Zdeněk vsází na vegetariánskou stravu a nabízí recepty s rozumnou bezmasou alternativou. Kuchařka slibuje pestré a chutné recepty z tradičních a přírodních surovin, které stojí za to zkusit. Dejte si předsevzetí a zařaďte do svého jídelníčku více bezmasých jídel. Uvidíte, že si je zamilují i zarytí masožravci.

1460_x_Kniha_1

Super jednoduše bez masa, Zdeněk Pohlreich, LUXOR, orientační cena 420 Kč, na knihu se vztahuje akce Knihománie

Dárkový box pěti knih – Patrik Hartl

Potřebujete občas zvednout náladu? Sáhněte po kterémkoliv románu od Patrika Hartla a nebudete litovat. Nejčtenější český autor a režisér, známý svým netradičním smíchem, umí špičkově pracovat s konceptem trapna, díky čemuž se jeho knihy těší masové popularitě. Ať už zvolíte kterékoliv z jeho 5 děl, nešlápnete vedle. V jeho vtipných příbězích najde paralelu se svým životem snad úplně každý a možná ke svému překvapení zjistíte, že na tom ještě nejste tak špatně. Pořiďte v rámci Knihománie box 5 knih a obdarujte jimi na Vánoce ženské osazenstvo rodiny. Box obsahuje knihy: 1) Prvok, Šampón, Tečka a Karel, 2) Malý pražský erotikon, 3) Okamžiky štěstí, 4) Nejlepší víkend a 5) 15 roků lásky.

box

Dárkový box pěti knih, Patrik Hartl, LUXOR, orientační cena 1 599 Kč, na knihu se vztahuje akce Knihománie

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách, nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a prodejna LUXOR

#vsechnastories #ostatni #rady #podzim #knihy