Voňavé trendy pro rok 2024

Vůně je mocná čarodějka. Dokáže v nás vyvolat různé pocity, ale i vzpomínky na určitá místa nebo lidi. Vůně umí podtrhnout jedinečnou osobnost každého z nás, a proto pokud máte pocit, že byste chtěli letos něco změnit, zkuste začít právě u parfému. V dnešním článku se podíváme, jaké jsou voňavé trendy pro rok 2024 a pro který flakonek byste se měli zastavit v některé z parfumerií v Palladiu. 

DÁMSKÉ VŮNĚ

Osmanthus – L‘Occitane

Velkým hitem se pro letošek staly takzvané wellness vůně, které vycházejí z principů aromaterapie. Ta si klade za cíl snižovat stres a úzkosti a podobného efektu se snaží dosáhnout i parfémy.

Pořiďte si terapii ve flakonku, který vám zlepší náladu. Jeden takový na vás čeká v prodejně L’Occitane v patře 0. Toaletní voda Osmanthus se řadí mezi jemné vůně. Tvoří ji svěží zelené lístky, sametová meruňka, dřevité tóny a oliva. 

3

Toaletní voda Osmanthus, L’Occitane, orientační cena 1 590 Kč

Her Petals Limited Edition – Burberry

Ovocné gurmánské tóny s vůní bobulového ovoce v kombinaci s květinovými akordy fialky a jasmínu pak nabídne parfém Her Petals Limited Edition od Burberry. Flakonek této vůně je inspirován archivními kousky a je zdobený volně plovoucími růžovými okvětními lístky. Jen si představte, jak skvěle bude vonět a k tomu i luxusně vypadat na komodě nebo na poličce v koupelně.

1

Her Petals Limited Edition, Burberry, SEPHORA, orientační cena 3 790 Kč

J’adore L’Or Essence de Parfum – DIOR

Sladké vůně nestárnou, a proto není divu, že populární zůstávají i v roce 2024. Nastříkejte ji kolem sebe, zavřete oči a uvidíte, že se vám začnou sbíhat sliny, jako kdybyste cítili čerstvě upečený dezert.

Parfém J’adore L’Or Essence de Parfum od značky DIOR odhaluje krásu květinového buketu J’adore, přičemž si pohrává nejen s vonnými nuancemi, ale i s barvami. Flakon navíc zdobí ikonický náhrdelník z cenného kovu.

2

DIOR J’adore L’Or Essence de Parfum, DOUGLAS, orientační cena 4 820 Kč

PÁNSKÉ VŮNĚ

Icon Elite – Dunhill

Mezi trendy si své místo vybojovaly také svěží, citrusové parfémy, které navozují pocit čerstvého vzduchu. Jedná se zpravidla o chladnější vůně, které jsou ideální na období zimy. Výjimečnou svěží, ale zároveň kořeněnou a dobře zapamatovatelnou vůni přináší parfémovaná voda pro muže Icon Elite z rodiny Dunhill parfémů. 
 
Z čeho se parfém skládá:
Hlava: limetka, bergamot, hořký pomeranč, kardamom
Srdce: černý pepř, jalovec, šalvěj, vetiver
Základ: ebenové dřevo, labdanum, santalové dřevo, semiš 
4

Icon Elite, Dunhill, Marionnaud parfumerie, orientační cena 1 309 Kč

Gentleman Society – Givenchy

Pánové, přijměte v roce 2024 pozvánku do mužské komunity, která si cení respektu, otevřenosti, zájmu o druhé a osobní kultury. Vyzkoušejte novou parfémovou vodu Gentleman Society od Givenchy, která vám dodá odvahu definovat si nová pravidla, být věrný sám sobě a svým ideálům a závazkům.
 
Jaké složky parfém obsahuje:
Hlava: esence šalvěje 
Srdce: narcisový absolut
Základ: kvarteto vetiveru, himálajský cedrový olej, santalový olej, vanilková absolue
 

5

Givenchy Gentleman Society, SEPHORA, orientační cena 2 692 Kč

Dylan Blue – Versace

Parfém Versace Dylan Blue v sobě spojuje hned několik parfémových trendů. Jeho úvod patří báječně autentickému mixu kalábrijských citrónů, bergamotu a grapefruitu v kombinaci s intenzivní notou fíkových listů ponořených do mořské hlubiny, díky čemuž parfém získává vůni středomořské svěžesti. O hřejivou smyslnost parfému se pak postará fazole tonka, vzácný šafrán a dotek pyrogenu.

6

Versace Dylan Blue, DOUGLAS, orientační cena 1 549 Kč

Která vůně letos zvítězí u vás?

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #ostatni #krasa #lifestyle #rady