Vynikající asijská restaurace, kterou musíte vyzkoušet!

Pokud hledáte stylové místo v centru Prahy na pracovní oběd nebo schůzku, vyzkoušejte asijskou restauraci Thai–Thai & Ramen v Tasty Garden v Palladiu. Pochutnáte si na vynikajícím jídle v elegantním a autentickém prostředí, kde si budete připadat jako v Asii, přestože budete v Praze.

Oblíbená thajská kuchyně

Obliba asijské kuchyně stále stoupá. V roce 2017 americká televize CNN vydala seznam padesáti nejlepších jídel světa na základě průzkumu, kterého se zúčastnilo 35 tisíc lidí. Z těchto padesáti jídel bylo sedm z thajské kuchyně Věřte, nebo ne, ale většinu z nich můžete ochutnat právě v restauraci Thai–Thai & Ramen v Tasty Garden v Palladiu (v patře +2). Jídla jsou lehká a pikantní a jejich základními stavebními prvky čerstvé bylinky, koření, rýže a nejrůznější druhy nudlí. Mezi nejčastěji používané ingredience patří galangal, koriandr, citronová tráva, šalotka, pepř a především chilli. Aby bylo jídlo tip ťop podle vašich chutí, můžete použít k dochucení ještě různé pasty a omáčky. Na své si v Thai–Thai & Ramen přijdou jak masožravci, tak vegetariáni. 

ramen

Vydatný nudlový vývar ramen 

Další specialitou restaurace je ramen – vydatný nudlový vývar původem z Japonska, kde má téměř každé město a prefektura svůj specifický recept. Nudle jsou zality silným vývarem s masovou chutí a doplněny vepřovým masem, čajovým vejcem a řadou dalších přísad, jako jsou sušené houby, mořské řasy nori, wakame nebo kombu, sójová omáčka, miso a další. 
Ramen má výraznou chuť tzv. umami („lahodná chuť“), kterou jako první identifikoval v roce 1908 japonský profesor Kikunae Ikeda z Tokyo Imperial University.

1460_x_RAMEN

Koncept otevřené kuchyně 

Poslední dobou je v restauracích stále oblíbenější koncept otevřených kuchyní, kde kuchaři připravují jídlo přímo před zraky zákazníků. V Thai–Thai & Ramen tak můžete sledovat celý proces přípravy pokrmu, který jste si objednali a zároveň vidíte, z jakých surovin a jak ho kuchaři pro vás připravují. 

1460_x_KUCHYN

Vyladěný design 

Celý interiér restaurace s otevřenou kuchyní je doladěný autentickými doplňky, jako jsou pletené bambusové lustry, sošky nebo dřevěné doplňky z exotických dřevin. Nástěnné malby evokují typická asijská bistra. Sezení v zimní zahradě je oázou v rušném městě. Designové židle s květinovými vzory jsou extravagantním a moderním detailem. 

Thai–Thai & Ramen vás rád uvítá kdykoliv mezi 11. h dopolední a 22. h večerní, a to každý den. Tak se stavte. 

1460_x_DESIGN

Zdroj fotografií: PALLADIUM a restaurace Thai–Thai & Ramen v PALLADIU

#vsechnastories #ostatni #zdravi #lifestyle #mňamky