Něco malého na zub pro malé i velké

Taky už vám dochází inspirace při přípravě svačin? Nevíte co zdravého a zároveň chutného zabalit do svačinových krabiček vašich dětí? Nestíháte si v práci odskočit na něco malého do kantýny a radši byste měli něco vždy u sebe? Pak jsou tu užitečné informace právě pro vás.

PLNĚNÉ TORTILLY S ČERVENÝM ZELÍM OD CAT & COOK

Zdravé jídlo má zelenou a my do toho půjdeme naplno a připravíme si tedy něco zeleného. Špenát miloval už Pepek námořník, o tom žádná. Zkusme si tedy připravit něco špenátového a zároveň zábavného, že ani děti nepoznají, že jim na jazýčku přistál špenát. INGREDIENCE 2 špenátové tortilly kadeřávek nebo jiný oblíbený salát červené zelí 200 g krémového sýra 200 g oblíbené šunky sůl, pepř JAK NA TO? Do osolené vroucí vody vhodíme na 1,5 minuty kadeřávek. Poté ho hned vložíme do misky se studenou vodou s pár kostkami ledu a necháme chladit 5 minut. Následně osušíme. Připravíme si tortillu, kterou si pomažeme sýrem, posolíme, opepříme a poklademe listy červeného zelí. Na zelí rozložíme osušený kadeřávek. Na závěr přidáme šunku a opatrně vše zabalíme. Nebojte se do krabičky k tortille přidat např. i pokrájené rajčátko.  

Ingerience, Marks & Spencer – Fresh Food, (patro +1).

 

 DO KUCHYNĚ

Týden má pět pracovních dní a každý den máme chuť na něco jiného. Proto by vám v knihovně určitě neměla chybět ani vhodná kuchařka pro inspiraci. Můžete vyzkoušet třeba tu od Jany Keithové ZDRAVÉ SVAČINY DO ŠKOLY I DO PRÁCE. Díky této knize připravíte sobě a svým dětem skvělé a přitom zdravé pokrmy. Najdete zde recepty na sladké i slané pečivo, výborné pomazánky, nepečené sladkosti a třeba i domácí šunku či sýr.

Zdravé svačiny do školy i do práce, LUXOR, (patro –2, –1).

 

DO RUKY

Pokud je pro vás čas nedostatkovým zbožím a o přípravách domácích svačin si můžete nechat jen zdát, nevadí. I pro vás tu mám malý tip. Žijeme v moderní době, kdy je všechno možné a stačí si svoji svačinu jen cestou do práce vyzvednout. Můžete se zastavit třeba v UGO Salaterii, kde si určitě něco na zub vybere každý. Kromě lahodného smoothie můžete vybírat např. mezi chia pudinkem s banánem, acai a ostružinami nebo jogurtovo tvarohovým krémem s müsli a ovocem.

Zdravé svačiny, UGO Salaterie, (patro +2).

                   
#vsechnastories #zdravi