Maličkosti dělají celek - II. díl

Nedílnou součástí každého outfitu jsou samozřejmě boty. Bez kterých se neobejdeme a k čemu je nosit?

1. Tenisky

Původně sportovní obuv, která se postupem času stala naprosto nedílnou součástí každého šatníku. Dnes už dávno nepatří jen do kategorie sportovní obuvi a nosí se téměř ke všemu. Vybírat můžete z mnoha typů od kotníčkových přes sportovní až po verzi na platformě. Chcete-li takové, které nebudou podléhat trendům, sáhněte po jednoduchých bílých kožených a nebo plátěných Converskách.

Náš tip: Noste je ve volném čase s širokými kalhotami a mikinou, s džínami a tričkem, v létě udělají parádu k sukni nebo rozevlátým šatům, ale i k ležérnímu kostýmku na pracovní schůzku.

 

2. Lodičky

Baťa | MANGO | CCC | DEICHMANN

Jsou jednoznačně nejelegantnějším typem obuvi. Můžete jich vlastnit nespočet a v různých barvách, každopádně v šatníku vám udělají službu nejvíce černé a béžové. Černé jsou klasika a hodí se na formální příležitosti i do práce. Béžové hravě zkombinujete s jarními a letními kousky. Navíc je oceníte, když nemáte nohy až do nebes, tělová barva totiž opticky prodlouží nohy.

Náš tip: Lodičky noste vždy sebejistě, ani sebedražší kousek bohužel nevynikne při nejisté chůzi. Pro začátek pro určitě volte variantu s nižšími podpatky.

 

3. Balerínky

CCC | H&M | MANGO 
MANGO | Baťa

Původně vznikly jako baletní boty, když je na konci 40. let pro svého syna navrhla Rose Repetto (značka Repetto prodává svoje balerínky dodnes). V 60. letech na ně nedala dopustit Brigitte Bardot, která je nezapomenutelně kombinovala s šortkami či minisukní. Dnes patří k nejnošenější obuvi a zamilujete si je pro jejich pohodlnost a variabilitu. Noste je, kdykoli si budete chtít „oddychnout“ od podpatků.

Náš tip: Pokud chcete nosit balerínky jako Francouzka, doplňte je vzorovaným šátkem uvázaným kolem krku nebo ve vlasech.

#vsechnastories #moda #fashion #lifestyle #rady